Ingrediënten

  • 5 stukken lotuswortel, ontdooid
  • 1 tl zout + extra voor serveren
  • 2 el (vegan) mayo
  • 1 tl srirachasaus
  • 300 ml arachideolie

Bereiding

  1. Snijd de stukken lotuswortel in flinterdunne plakjes. Verdeel ze over de helft van een theedoek. Besprenkel met wat zout en vouw dicht. Laat 10 minuten zo liggen. Dep zo droog mogelijk.
  2. Maak de srirachamayodip door de vegan mayo te vermengen met de srirachasaus.
  3. Verhit de olie in een kleine wok. Frituur de chips tot ze mooi goudbruin kleuren. Houd ze goed in de gaten, ze verbranden snel. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Bestrooi gelijk uit de wok met zout. Eet met de srirachamayodip.

Uit: Vegan East, Milou van der Will (Good Cook, 25,95 euro)