Spinazie-linzensoep

Voor 2 personen
  • 2 el olijfolie
  • 1 wortel, diagonaal in plakjes
  • 1 stengel bleekselderij, in boogjes
  • 3 gemengde tomaten, in grove stukken
  • 1 teen knoflook, licht geplet
  • 150 g gedroogde bruine linzen (of 250 g gekookte)
  • 150 g spinazie
  • geraspte schil van 1 citroen
  • zout en peper
Bereiding
  1. Verhit de olie in een pan en fruit de wortel, bleekselderij, tomaten en knoflook 5 minuten, tot alles zacht is.Voeg de linzen toe, schenk er 200 ml kokend water bij en laat 25 minuten koken.
  2. Roer de spinazie erdoor, breng op smaak met zout en peper en laat nog 10 minuten koken. Garneer met geraspte citroenschil.

Uit: Easy Italian, Giovanna Torrico (LM Books).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content