Ingrediënten

Voor 3 à 4 personen

  • 150 g zwarte rijst
  • 6 lente-uien, in smalle plakjes
  • 1 flinke mango, geschild en in blokjes van 1-2 cm
  • 4 el koriander, grof gehakt
  • 4 el verse munt, grof gehakt
  • geraspte schil van 1 flinke onbespoten limoen

Voor de dressing

  • 2 el donkere sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • 5 cm gemberwortel, geschild en fijn geraspt, met sap en al
  • snuf zout
  • snuf suiker

Bereiding

  1. Doe de rijst in een zeef en spoel hem af onder koud stromend water tot het water helder is. Doe de rijst in een kleine pan en voeg 4,5 deciliter koud water toe. Breng aan de kook en kook de rijst in ongeveer 35 minuten gaar. Dit is misschien iets langer dan je gewend bent. Spoel de rijst af onder koud stromend water.
  2. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom. Proef en breng naar wens op smaak met wat extra suiker, zout of geraspte limoenschil.
  3. Meng in ruime kom de zwarte rijst, lente-ui (bewaar wat om te garneren), mango, tuinkruiden en geraspte limoenschil met de dressing. Strooi er wat heldergroene lente-ui over en serveer.

Uit: Een groente in de hoofdrol, Georgina Fuggle (Forte Culinair, 19,99 €)

Voor 3 à 4 personenVoor de dressing