Gratin van groene groenten met parmezaanroom

Dit recept zal niet alleen bij vegetariërs in de smaak vallen. Wie houdt er nu niet van een groentegratin met een lekkere parmezaanroomsaus?

Dit recept zal niet alleen bij vegetariërs in de smaak vallen. Wie houdt er nu niet van een groentegratin met een lekkere parmezaanroomsaus?

Voor 4 personen

  • 400 g prei
  • 2 el boter
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 dl Noilly Prat
  • 4 middelgrote courgettes
  • olijfolie
  • 450 g diepvriesspinazie, ontdooid en uitgeknepen
  • 2 dl groentebouillon
  • 2 dl room
  • 1,5 tl grove mosterd
  • 75 g versgeraspte parmezaan

Voor de korst:

  • 100 g geroosterde amandelen
  • 50 g vers bruin broodkruim
  • 2-3 el gesmolten boter
  • 1 el fijngehakte tijm

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Halveer de prei in de lengte, spoel grondig en snijd in plakjes. Smelt de boter in een pan en fruit prei en knoflook op een hoog vuur. Voeg 1 dl Noilly Prat toe en stoof 5 min.

2. Snijd de courgettes in blokjes en bak 5 min. in olijfolie op hoog vuur. Hak de spinazie grof. Meng alle groenten onder elkaar.

3. Laat de bouillon en 1 dl Noilly Prat inkoken met de helft. Voeg de room toe, laat even opkoken en meng er de mosterd en 50 g parmezaan onder. Roer onder de groenten en schep in vier ingevette ovenschaaltjes.

4. Maak de korst door alle ingrediënten, samen met de resterende 25 g parmezaan, fijn te mixen in een keukenrobot. Verdeel over de groenten en bak 20 min. in de oven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content