Magazine Magazine Lekker Daniël Pieters oogstte zoveel succes met zijn ambachtelijk bereide advocaat dat hij de brui gaf aan zijn job bij de gemeente en begon met een handeltje : Den Ouden Advokaat.
Magazine Magazine Feestje voor een man alleen Alleenwonende mannen die hun dagelijkse maaltijd niet beperken tot een kant-en-klaar gerecht, voor wie koken geen corvee is, maar een plezier. Ze bestaan, behelpen zich opperbest en zijn gelukkig. Alleen maar niet eenzaam : een portret van vier culinaire solisten.
Magazine Magazine De smaak van vroeger Wouter Keersmaekers van het kunstzinnige restaurant ?De Schone van Boskoop? kookt zich met vergeten groenten en fruit in de kijker. De jonge talentvolle chef voert leden van de Weekend Knack Kookclub terug naar boterraapjes, mispels en pastinaken.
Magazine Magazine Lekker Voor een boeiende initiatie in de authentieke Japanse keuken zorgt het vernieuwde Tagawa restaurant. Chef-kok en meskunstenaar van dienst is Yosuke Suetsugu.
Magazine Magazine Kretenzische verlokking De zonnige keuken van het eiland Kreta verleidt door zijn oprechte culinaire eenvoud. Naast paradepaardjes als moussaka, dolmades of tarama salata is er nog veel lekkers te ontdekken.
Magazine Magazine Lekker Omdat hij de romantische sfeer in zijn kaarslicht-restaurant Les Soeurs Noires niet wil storen, blijft eigenaar/kok Jean-Pierre Culpo liefst in de keuken, bij het fornuis.
Magazine Magazine Eten na het theater Je wil nog even nagenieten of bekomen van een avondje opera of theater. Waar kan je terecht voor een kleine of grote warme hap en een portie laatavondplezier ?
Magazine Magazine lekker Uit jeugdsentiment opende de Libanese familie Abikhalil Orientalia , een van de lekkerste snackbars van Brussel.
Magazine Magazine Lekker Stefaan Martens en Claude Terrijn veranderden hun eigentijdse tearoom in een trendy eethuis : Le Pied dans le Plat.
Magazine Magazine Leg de boontjes te week Bij ons worden ze meestal geserveerd als rustieke winterkost. Maar boontjes voelen zich ook goed in allerlei moderne gerechten. De zaden uit peulvruchten worden herontdekt als veelzijdige, gezonde en goedkope voedingsbron.
Magazine Magazine Lekker Kok Hans Trappers van het garage-restaurant Koriander combineert vlees en vis in rare bereidingen.
Magazine Magazine Vandaag kook ik niet Het werk loopt uit en er is geen tijd meer om te winkelen en te koken, er kondigen zich onverwachte gasten aan, of je zit helemaal zonder culinaire inspiratie : bereide gerechten uit de traiteurswinkel bieden de oplossing.
Magazine Magazine Lekker Sven Genbrugge en Nikita Roobroeck oogsten in De Blauwe Artisjok succes met democratisch geprijsde gerechten, bereid van op de markt aangekochte producten.
Magazine Magazine Lekker Kok Chris Meekers verbouwde een vooroorlogse opslagplaats tot een stemmig restaurant. Uit de keuken van de Hasseltse Entrepôt komen verzorgde, wat eigenzinnige bereidingen.
Magazine Magazine Lekker Olivier Le Bret en kok Alain Gascoin doen het als ?dorpsgekken? helemaal niet zo slecht : hun charmante restaurant L'Idiot du Village is na vijf jaar nog steeds een van de betere aparte adresjes.
Magazine Magazine Vaardig met vis IN DE LEER BIJ DE CHEFS Luc Bellings heeft een voorkeur voor vis omdat hij zo veelzijdig is. De chef-kok van het Hasseltse restaurant Savarin organiseert kooklessen over dit thema voor leden van de Weekend Knack Kookclub. Proeft u mee ?
Magazine Magazine Lekker Hoewel Arlecchino van de broers Mario en Felice Ottati goed verscholen ligt voor de buitenwereld, weten liefhebbers van de zonnige Italiaanse keuken het duo toch te vinden.
Magazine Magazine Hoe maakt u het ? Voor Anne De Lyon heeft koken iets weg van alchemie. Zij roert het liefst in de potten wanneer vrienden zich rond de keukentafel hebben geschaard.
Magazine Magazine lekker In 't Puur Toeval presenteert chef-kok Johan Vandenbroeck, voor minder dan duizend frank, een uitstekend gastronomisch keuzemenu van drie gangen in een apart designdecor.
Magazine Magazine Het beste van bij ons Producten van over de gehele wereld liggen vandaag in de supermarkt om de hoek. Daardoor wordt het goede van eigen bodem wel eens over het hoofd gezien. Als aanloop naar de feestdagen presenteren wij een boeketje met acht eerlijke, ambachtelijke Vlaamse delicatessen.
Magazine Magazine Lekker Sam-Caldi presenteert in La Piazza de losse trattoria-formule : een nonchalant huiskamerrestaurant met zuiderse ziel.
Magazine Magazine Wegwijs in de kookwinkel Niet alleen de kookkunst evolueert. Het aanbod moderne apparatuur en hulpmiddelen is zo overweldigend dat zowel vakman als hobbykok een beroep doen op de specialist.
Magazine Magazine Feesten per telefoon Pak de hoorn op en trakteer jezelf of een goede vriend op een eetbaar cadeautje : de fijnste pastei, een exotische specialiteit, de beste kaviaar of ganzenlever, maagdelijke olijfolie of fluweelzachte aceto balsamico, ambachtelijk gebrande koffie of exquise pralines. Allemaal aan huis gebracht.
Magazine Magazine lekker De nieuwe keukenbijbel is uit. De meer dan vier kilo zware, geactualiseerde uitgave van de Larousse Gastronomique werd in Brussel voorgesteld door de vermaarde Franse kok Pierre Troisgros en uitgeverijdirectrice Laure Flavigny.
Magazine Magazine Lekker Entertainer en chansonnier Olivier Saxe serveert in zijn Saxe Café gerechten uit verschillende werelddelen. Tijdens het dessert zingt hij aan de piano Franse liedjes uit de jaren zestig.
Magazine Magazine IN DE LEER BIJ DE CHEFS Het perfecte feestje Gastkok Guy Van De Vijver kookt op verplaatsing. Als ervaren beroepsfeestenbouwer vertelt hij leden van de Weekend Knack Kookclub hoe je een stijlvol diner organiseert, en hoe je gerechten als mousses en terrines op voorhand kan bereiden.
Magazine Magazine Lekker In de populaire ?bouchon? Jacques zijn Stephane De Bast en zijn ploeg de conservators van een typisch Brusselse ambiance en van de royale Belgische viskeuken.
Magazine Magazine BERLIJN binnenstebuiten Vermaarde banketbakkerijen, gezellige bistro's en brasserieën, trendy eetkroegjes, koffiehuizen en ?lustige Stuben und Kneipen? in Duitslands meest uitgestrekte stad. Berlijn, zes jaar na de Wende.
Magazine Magazine lekker In Inada worden de rollen omgekeerd : rond de wijnkeuze van de getalenteerde sommelier Eddy Dandrimont creëert zijn baas, de Japanner Saburo Inada, gepaste gerechten.
Magazine Magazine Onzuivere koffie Uit Amerika waaide de trend over om koffie kunstmatig te aromatiseren. De echte koffiedrinker geeft de voorkeur aan eerlijke, natuurzuivere koffie.
Magazine Magazine lekker Jean Poletto en Léon Costa Preyrad verdedigen in hun eethuisje Ciao ?la vera cucina Italiana? en serveren met geduld bereide, traditionele gerechten.
Magazine Magazine UW TUIN OP TAFEL Meer en meer enthousiaste tuiniers telen zelf hun groenten. Sommigen kweken er ook nog kippen of schapen bij. Vier portretten van natuurminnaars die van de tuin hun provisiekast maakten.
Magazine Magazine NAAR DE TOP Elk jaar slagen enkele jonge koks erin om zich door hun vakkennis, toewijding en talent te plaatsen in de Top-100 van de Belgische gastronomie. Een culinair portret van vier veelbelovende nieuwkomers.
Magazine Magazine OP SNEE EN BLOEDMOOI Met een goed mes kan je nog niet koken, maar je bent toch al op de goede weg. Er zijn messen om te snijden, te hakken, te fileren en uit te benen, maar ook snobistische hebbedingetjes om mee op te scheppen.
Magazine Magazine GEORGES AUGUSTE ESCOFFIER De keizer van de keuken Precies anderhalve eeuw geleden werd de grote keukenvernieuwer Georges Auguste Escoffier geboren. Dé gelegenheid om een ode te brengen aan de historische Franse kok, met onder meer geactualiseerde recepten van zijn discipelen.
Magazine Magazine EEN MAGISCHE WORTEL Gemberwortel wordt sinds mensenheugenis gebruikt als smaakmaker en als medicijn. In bereidingen zorgt de specerij voor een scherpe frisheid, kruidige warmte en een vleugje exotisme.
Magazine Magazine lekker Guy Reekmans presenteert stadscafé De Gulden Put als verfrissend alternatief voor de versleten bruine-kroeg- en brasserieformule. Echtgenote Renilde Jordens en collega binnenhuisarchitect Michel Gruyters ontwierpen de inrichting.
Magazine Magazine lekker In brasserie Hertog Jan speelt Guido Francque in op actuele behoeften : je kan er vegetarisch eten en binnenkort ook volgens de regels van Montignac.
Magazine Magazine Wild op zijn best IN DE LEER BIJ DE CHEFS In herfst en winter vormt het eten van wild met paddestoelen, noten en bosvruchten een aloude traditie. Limburger Tony Robyns, chef-kok van het statige kasteelrestaurant St. Paul, geeft kooklessen over dit thema voor leden van de Weekend Knack Kookclub. Een initiatie.
Magazine Magazine lekker Serge Valente en Carmelo Miraglia houden restaurant op de eerste verdieping van een oud burgerhuis aan het Schaarbeekse Josaphatpark. Les Pluies et Plus Rien verrast door zijn naam maar ook door het romantische decor vol klatergoud.
Magazine Magazine Broodje Italiaans Panini, bruschetta en crostini : de namen alleen al brengen zon in het hart en het water in de mond. Broodjes Italiaanse stijl zijn ideale hapjes voor een lichte zomerse maaltijd.
Magazine Magazine lekker Mano Del Maro Solino heeft zijn roots in het Spaanse Galicië. Met Lut Van Hoof opende hij de Keltische hapjeskroeg Terra Meiga. Bij een glas brandende queimada worden er dagelijks heksen bezworen.
Magazine Magazine lekker In Le Macaron, een oude grutterswinkel van Adolphe Delhaize, serveert Jean-Jacques Radelet voor kleine prijsjes grote porties pasta en royaal samengestelde maaltijdsalades.
Magazine Magazine De alchemie van de Boxy-brothers De tweelingbroers Stefan en Kristof Boxy vormen, op zijn zachtst gezegd, een paar apart. Zij zijn niet alleen kunstzinnig en eigenwijs, maar toveren heerlijk buitenissige gerechten op het bord.
Magazine Magazine Lekker Aux Armes de Bruxelles was het restaurant waar mosselen voor het eerst in individuele pannetjes op tafel verschenen, en waar de bereiding ?moules à l'escargot? werd gecreëerd. Na 75 jaar brengt het eethuis nog dagelijks een ode aan de royale, Belgische burgerkeuken.
Magazine Magazine hoe maakt u het ? In de keuken van Pol Dewaele hebben zelfgemaakte chutneys een vaste plaats verworven. Ze komen steevast tevoorschijn bij een snelle maaltijd, waarbij gebakken of gebraden vlees en/of kaas de hoofdingrediënten zijn.
Magazine Magazine lekker Wijnfanaat Ivan Puystiens en kok Björn Reniers zijn sinds hun studietijd kompanen. In De Panne opende het duo Merlot, een nostalgische, Franse bistro met bijbehorende wijnhandel.
Magazine Magazine Lekker Buitenbeentje Jacques Jacob kocht een verlaten lagere school in Molenbeek en bouwde de gymnastiekzaal om tot restaurant : L'Ecole.
Magazine Magazine lekker Véronique Defreyne en Leo Callewaert verbouwden een verkrot cafeetje langs de Damse Vaart tot een gezellige en pretentieloze bistro : 't Apertje. De ruimte is beperkt en de toeloop groot.
Magazine Magazine Lekker Als foodie in cyberspace surf je op internet over een oneindige hoeveelheid informatiepuree. Tips voor culi-sites op de elektronische snelweg.