Kok Hans Trappers van het garage-restaurant Koriander combineert vlees en vis in rare bereidingen.

Restaurant Koriander heeft een onderkomen gevonden in de garage van een onopvallend nieuwbouwhuis in de rij. Buiten- en binnenkant zijn keurig en zonder pretenties en de dame die onthaalt en ons tot de tafel begeleidt, is een en al innemendheid. Later blijkt zij de moeder van de chef-kok te zijn. In de kennismakingsbrochure op tafel wordt Koriander voorgesteld als een restaurant waar ?lekker en gezellig tafelen niet duur hoeft te zijn?. Toch kosten heel wat hoofdgerechten 700 fr. en meer, en dat zijn flinke prijzen voor een garage-restaurant, dat door de kleine tafeltjes en de kleine ruimte toch maar beperkt van comfort is. Bovendien vermeldt de spijskaart slechts vijf voor- en hoofdgerechten. Katelijne Lauwerens, de vrouw des huizes, volgde lessen aan de kunstacademie en decoreerde de ruimte. Zij creëerde geordende gezelligheid met eigen schilderijen en gipsen beelden, langs het plafond hangende draperieën en stillevens van gevlochten takken en van fruit. Sneeuwwit tafellinnen en een koele halogeenverlichting zorgen voor een indruk van netheid. Van keukenchef Hans Trappers en de tien maanden oude dochter Marie, die zich ophoudt in een box naast de koelkast, vang je een glimp op, telkens als het gordijn dat tussen eetzaal en keuken hangt opzij wordt geschoven. Hans Trappers studeerde af aan de koksschool van Koksijde, ging in de leer in La Réserve in Knokke en begon als traiteur. Om regelmatig werk te hebben, besloot Hans Trappers de garage te verbouwen tot restaurantzaal. Zijn kookkunst omschrijft hij als ?gewaagd experimenteel? en hij heeft er vooral plezier in om vlees en vis in één saus samen te brengen. Hans Trappers is trots op creaties als reepjes varkensfilet met sneeuwkrab in zachte curry (680 fr.), of ossenhaas met gebakken roodbaars in rode-wijnsaus (750 fr.). Het geproefde voorgerecht bestond uit gebraden filet van jong konijn met garnalen (470 fr.). Bij deze merkwaardige combinatie kwam een moeilijk te definiëren saus op basis van dragon, garnalenfond en kalfsjus. Als hoofdgerecht verschenen haas, lenderibstuk van rund en lamsfilet samen op het bord, in het gezelschap van inktzwarte en tomaatrode deegwaren en flauwe gestoomde groenten (730 fr.). De drie stukken vlees hadden ieder hun eigen saus en de deegwaren waren gewenteld in room met spekjes en sjalotten : naar onze smaak was deze overvloed van saus te veel van het goede. In het glas kwam de enige niet-Franse wijn : een lichte en aangename Spaanse Marques de Grinon, Rioja 1991 (650 fr.). En als afsluiting was er een bol industrieel walnotenijs in amandelmelk (265 fr.).

Restaurant-traiteur Koriander : Victor Heylenlei 2, 2530 Boechout. Tel. (03) 454.31.12. Maandagmiddag en donderdag gesloten. Lunch met drank : 1250 fr. Woensdagavond is het ?Korianderavond? met een vier-gangen-verrassingsmenu voor 995 fr.

PIETER VAN DOVEREN FOTO JAN CAUDRON

Hans Trappers experimenteert in de keuken, vrouw Katelijne decoreert en ontvangt samen met moeder Trappers de gasten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content