Dessert van designers: recept voor de favoriete rijstpudding van Verner Panton De Deense Stine Liv Buur mag zich als Design Manager Classics in de rijke designarchieven van Vitra verdiepen. Knack Weekend vroeg haar om uitzonderlijk eens in de kookboeken van de meest iconische ontwerpers te duiken. Wat blijkt? Ze delen een zwak voor zoet.
Mid-century cake: deze chocoladetaart serveerden Charles en Ray Eames aan hun gasten De Deense Stine Liv Buur mag zich als Design Manager Classics in de rijke designarchieven van Vitra verdiepen. Knack Weekend vroeg haar om uitzonderlijk eens in de kookboeken van de meest iconische ontwerpers te duiken. Wat blijkt? Ze delen een zwak voor zoet.
Zo houd je een ontwerper zoet: de favoriete mont blanctaartjes van Alexander Girard De Deense Stine Liv Buur mag zich als Design Manager Classics in de rijke designarchieven van Vitra verdiepen. Knack Weekend vroeg haar om uitzonderlijk eens in de kookboeken van de meest iconische ontwerpers te duiken. Wat blijkt? Ze delen een zwak voor zoet.
Smakenbad: vispannetje met pommes duchesse Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week serveren we een vispannetje met klassieke pommes duchesse en een modern pankokorstje.
Recepten Recepten Asperge op kop: 30 recepten voor dé voorjaarsklassieker April is bijna halfweg, en dat betekent traditioneel de start van het aspergeseizoen. Soep, ravioli, tempura, à la flamande of ceviche van asperge: 30 recepten voor wie er meteen stevig in wil vliegen.
Snacken in schoonheid: recept voor de gezonde(re) twixbar van model Solenne Devos Nadat model Solenne Devos (23) een eetstoornis overwon, ging ze voeding en dieetkunde studeren. Dit is haar recept voor gezonde twixbars.
Recepten Recepten Warm zonder zon: 30 recepten voor curry Is het zo’n druilerige lentedag die vraagt om comfortfood? Wie de winterkost al heeft opgeborgen, vindt vast z’n gading tussen deze recepten voor curry: smaakvol, pittig en net iets zonniger dan een Vlaamse stoofpot.
Wat ligt er op de grill in april? Recept voor lamskebab met fattoush en platbrood Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week serveren we lamskebab met wittebonenhummus, chipotle-olie, fattoush en platbrood.
Recepten Recepten Zomertijd? Skip het ontbijt: 40 recepten voor de brunch Bijna lang weekend, tijd dus om uit te slapen óf om de keuken in te duiken. In beide gevallen betekent het een laat ontbijt of vroege lunch... 40 recepten voor de brunch!
Anna Jones’ ragù voor vegetariërs: papardelle met sticky sjalotten Anna Jones’ nieuwste kookboek Anna’s perfecte smaken is wederom een ode aan de vegetarische keuken. Dit recept voor pappardelle met sticky sjalotten is een fijn vegetarisch alternatief voor een pasta al ragù.
Vegetarisch en betaalbaar met Anna Jones: pompoencecina met met kappertjes-limoenchutney Anna Jones’ nieuwste kookboek Anna’s perfecte smaken is wederom een ode aan de vegetarische keuken. Dit recept voor pompoencecina met kappertjes-limoenchutney combineert smaken van de Italiaanse en Mexicaanse keuken.
Smeuïg en rijkelijk: recept voor boterige gesmoorde groene groenten Anna Jones’ nieuwste kookboek Anna’s perfecte smaken is wederom een ode aan de vegetarische keuken. In dit recept worden groene groenten gesmoord om een rijkelijk gerecht te maken dat ‘lente’ uitschreeuwt.
Recepten Recepten Lekkers aan de haak: 40 recepten met vis Vrijdag 22 maart is het Wereldwaterdag, de gelegenheid om ons favoriete waterdier in de kijker - of liever: op het menu - te zetten. Van paling tot ceviche, zalm tot fish-and-chips: 40 recepten met vis.
Weekendsnack: recept voor Bengaalse samosa’s met tafelzuur en korianderchutney Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week serveren we samosa’s.
Recepten Recepten Oneindige liefde voor taart: 30 recepten voor Pi Day Pi Day is een wat nerdy feestdag rond constante π. Voor wie minder wiskundig in het leven staat is het evenwel het perfecte excuus om een pie te bakken. Daarom: 30 recepten voor taart!
Zin in zondag: recept voor een feestelijke sunday roast Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week serveren we een feestelijke sunday roast.
Recepten Recepten Take it cheesy: 30 recepten met veel kaas Sommige dagen vragen gewoon om kaas. Of je nu wegsmelt bij gerechten met ricotta, brie, feta, cheddar of mozzarella, of een zwak hebt voor zo’n laagje gesmolten gruyère: deze recepten geven de ster van de zuivel het podium dat hij verdient.
Neusje van de zalm: zo maak je zelf de lekkerste gravad lax Journalist en nieuwsgierige hobbykok Jorik Leemans ging op zoek naar het perfecte recept voor gravad lax, de gemarineerde rauwe zalm waar de Scandinaviërs verzot op zijn. Het resultaat van zijn onderzoek deelt hij hier met plezier.
Klassieker met kleur: recept voor paling in ’t groen Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week serveren we een klassieker: paling in 't groen.
Recepten Recepten Maart zonder vlees: 31 recepten voor je Veggie Challenge Op 1 maart start de Veggie Challenge, de jaarlijkse afspraak om 31 dagen lang vegetarisch te eten. Om er ook een lekkere maand van te maken, lijstten wij onze beste recepten zonder vlees op.
Recepten Recepten Winterkost: 30 recepten voor de echte klassiekers De winter duurt lang, zeker voor wie elke avond een leuk gerecht wil verzinnen. Het moment om de klassiekers nog eens boven te halen. Vol-au-vent, stoemp, stoofvlees of een stevige hutsepot: 30 recepten voor typisch Belgische winterkost.
Plantaardig koken met model Laurence Desbisschop: vegan risotto met knolselder en boerenkool Door de dierenliefde van haar dochter switchte model Laurence Desbisschop (47) naar de plantaardige keuken. Dit is haar recept voor plantaardige risotto met knolselder en boerenkool.
Modellunch: sandwich met tonijnsalade van Cesar Casier Model Cesar Casier (35) pikte van elke plek waar hij werkte invloeden op voor zijn eigen keuken. Dit is zijn recept voor een gezonde sandwich met tonijnsalade.
De smaak van Thailand: vis met gebakken knoflook en citroengras Nergens ter wereld worden de culinaire mogelijkheden van de bowl zo benut als in Azië. In de nieuwe editie van Knack Weekend Koken verzamelden we 75 van de lekkerste Aziatische gerechten-in een-kommetje. Deze Thaise vis met gebakken knoflook is een voorsmaakje.
Kom vol umami: gelakte paddenstoelen met bruine rijst Nergens ter wereld worden de culinaire mogelijkheden van de bowl zo benut als in Azië. In de nieuwe editie van Knack Weekend Koken verzamelden we 75 van de lekkerste Aziatische gerechten-in een-kommetje. Deze bruine rijst met gelakte paddenstoelen is een voorsmaakje.
Recepten Recepten Moet er nog soep zijn: 40 recepten die niet vervelen Soep is makkelijk, veelzijdig en vult goed. De doorsnee versie met prei, pompoen of broccoli kan echter al snel gaan vervelen. Deze 40 recepten – mét wintergroenten - maken je soep net iets spannender.
Koken zoals Stijn Deschacht van de Over Eten-podcast: recept voor mole verde met makreel Oostendenaar Stijn Deschacht werkt bij Bar Bulot, maakt met Over Eten Vlaanderens boeiendste culinaire podcast en heeft een diepe liefde voor de Mexicaanse keuken. Dit is zijn recept voor mole verde met makreel.
Uit de keuken van journalist Leila Rasson: gestoomde silktofu in Kantonese stijl De Antwerpse Leila Rasson (39) is eindredacteur en journaliste voor Libelle, haar avonturen in de Aziatische keuken kan je op Instagram volgen op asian_supper_in_antwerp. Dit is haar recept voor gestoomde silktofu in Kantonese stijl.
De Swedish Chef achterna: recept voor Zweedse balletjes met rösti Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: Zweedse balletjes met rösti.
Recepten Recepten Happy 4721! Frisse Aziatische gerechten voor Chinees nieuwjaar Op 10 februari barst in heel wat Aziatische landen het lentefestival los, de start van het jaar 4721. Geen betere manier om een nieuw begin te vieren dan met up-to-date gerechten uit de Aziatische keuken, fris en helemaal nu.
Culinair Culinair Verrassende speculoosreceptjes voor het hele jaar door Onze geliefde speculooskoekjes scheren steeds hogere toppen in het buitenland, en zijn zelfs verkozen tot het vijfde populairste koekje wereldwijd. Lotus Bakeries heeft de liefde voor het gebak vooral in Noord-Amerika zien stijgen, waar enkele TikTok hypes voor een enorme boost in de verkoop zorgden. Geniet van het populaire koekje met deze recepten.
Smaakvol comfortfood: recept voor Thaise zeebaars in zoutkorst met noedelsalade Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: Thaise zeebaars in zoutkorst met een noedelsalade.
Recepten Recepten Start februari met een stapel pannenkoeken: 30 recepten De traditie wil dat we op 2 februari de koekenpan bovenhalen. Pancakes, crêpes, blini’s en flensjes, zoet of hartig, van ontbijt tot dessert: 30 recepten voor pannenkoeken.
Recepten Recepten Pret in verspakket: 30 recepten met wintergroenten Geen idee wat je aan moet met die aardpeer en pastinaak, of wil je wel eens wat anders dan spek bij de spruitjes of witloof met hesp? Met deze recepten haal je alles uit die gezonde wintergroenten.
Recepten Recepten Koken met Pascale, Sandra, Karola of Julie: 45 gezonde recepten Wilde je het in januari culinair wat kalmer aan doen, maar zit je halfweg de maand al door je repertoire gezonde recepten? Van Sandra’s bloemkoolgnocchi, Donna’s broccolipizza en Pascales lasagne tot Karola’s spruitjes en Julies courgetti: hier zijn we met extra inspiratie.
Plantaardige pita met pit: shoarma van knolselderij Vegamuze: "In dit recept rooster ik een hele knolselderij in een spitoven, een oven die zoals de naam al doet vermoeden een ingebouwd spit heeft. Ik moet toegeven dat mijn spitoven de aankoop is waar ik het meest trots op ben. Telkens als vrienden op bezoek komen, is hij ook meteen het eerste dat ik …
Groentegekte met Vegamuze: recept voor geroosterde venkel met olijventapenade en wittebonenpuree Vegamuze: "Dit gerecht is als een mediterrane droom. De traag geroosterde venkel eist met zijn volle smaak en boterzachte textuur alle aandacht op. Maar de zoutige umami van de tapenade en de zwoele geur van gepofte knoflook in de bonenpuree stelen in hun bijrol ook de show. Als final act maakt de knapperig gefrituurde salie …
Superluchtig en smaakvol: vegan cinnamon rolls met pompoen en sinaasappelglazuur Vegamuze: "Op zoek naar het meest fluffy deeg, kwam ik uit bij een Aziatische bereidingsmethode. De ‘tangzhong’-methode zou je het best kunnen omschrijven als een roux, waar je eerst een deel van de bloem en melk in een steelpan bakt tot een dikke pap en die vervolgens toevoegt aan al je andere ingrediënten. Door met …
Heimwee naar de feestdis: recept voor gelakte ham met sinaasappelconfituur Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week serveren we gelakte ham met sinaasappelconfituur, Aligot-puree en erwtjes met sinaasappelrasp.
Recepten Recepten Maak het warm: 30 recepten voor stoofpotjes Van tajine tot waterzooi, curry tot stoverij: deze pruttelende stoofpotjes zijn het wachten meer dan waard. En met liefst 30 recepten heb je zeker genoeg keuze om de winterprik door te komen.
Recepten Recepten Weer kiplekker: 30 recepten voor kippensoep Eist het oneindige feesten en tafelen z’n tol of heb je een flinke wintergriep te pakken? Met deze recepten voor kippensoep – van lekker licht tot goed gevuld - is er voor elke kwaal een remedie. Onder het motto: baat het niet, dan schaadt het niet.
Recepten Recepten Niet mis op de feestdis: 30 recepten met kreeft Van een klassieke thermidor of bellevue tot een smakelijke taco of tartaar… Staat er tijdens de feestperiode kreeft op het menu (en die kans is vrij groot), dan vind je vast je gading in deze rits recepten.
Recepten Recepten Nieuw en beter: 30 feestelijke cocktails om mee af te tellen Out with the old, in with the new. Dertig cocktails om 2023 de rug toe te keren en een hoopvolle maar feestelijke dronk op het nieuwe jaar uit te brengen.
Culinair Culinair Knallen zonder kater: 30 recepten voor mocktails Minder drinken zit al even in de lift. Met deze 30 recepten voor mocktails verras je elke nuchtere feestvierder.
Culinair Culinair Koken voor een grote groep: zo red je het Iets te gul geweest met uitnodigingen voor je feestje of gebombardeerd tot foerier voor het weekendje weg met de vrienden? Geen nood: met deze tips en recepten wordt koken voor een grote groep een iets minder grote uitdaging.
Gezond visrecept met Aziatische toets: rogvleugel met gember, zeewier en broccolipuree Rog met kappertjes is terecht een klassieker, maar er bestaan meer recepten met deze caloriearme vis die je smaakpapillen in vervoering brengen, zoals dit Aziatisch geïnspireerde gerecht.
Recepten Recepten Appeltjes van oranje: 30 recepten met sinaasappel en mandarijn Deze tijd van het jaar raakt de fruitschaal danig gevuld met appelsienen en mandarijnen. Net iets te veel van het goede? Die overtollige sinaasappel is zo weggewerkt met een van deze recepten.
Tijd voor afternoontea: zo maak je zelf de lekkerste scones Journalist en nieuwsgierige hobbykok Jorik Leemans ging op zoek naar het perfecte recept voor scones, het gebakje waarmee je de afternoontea afsluit. Het resultaat van zijn onderzoek deelt hij hier met plezier.
Culinair Culinair Eighties eetfestijn: een nostalgisch feestmenu van sterrenchef Mathieu Vande Velde Hoe ziet een feestmaal uit de jaren tachtig eruit volgens een twintiger? Kersverse sterrenchef Mathieu Vande Velde ging de culinaire uitdaging met plezier aan en bedacht een smakelijk viergangendiner dat de eighties rechtstreeks naar 2023 haalt. Back to the future: de eindejaarseditie.
Recepten Recepten Goed begonnen: 35 recepten voor een feestelijk voorgerecht Hoe je eindejaarsmenu er ook mag uitzien, wat het eerst op tafel komt zet altijd de toon. Tussen deze 35 recepten voor een feestelijk voorgerecht vind je vast de perfecte gangmaker.
Pruttelen op z’n Peruviaans: stoofpot van eend en zoete aardappel Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week serveren we een heerlijk comfy ovenschotel met een exotische toets.