Lekkers aan de haak: 40 recepten met vis

Katrien Huysentruyt Journalist

Vrijdag 22 maart is het Wereldwaterdag, de gelegenheid om ons favoriete waterdier in de kijker – of liever: op het menu – te zetten. Van paling tot ceviche, zalm tot fish-and-chips: 40 recepten met vis.

In Vlaanderen is Wereldwaterdag 2024 de start van een negendaagse met allerlei activiteiten in en langs het water. Bij de Verenigde Naties is het al sinds 1993 het moment om het belang ervan te belichten én dat 2,2 miljard mensen geen toegang hebben tot veilig water. Het thema dit jaar is ‘water voor vrede’. Maar water is ook de natuurlijke habitat van onder meer de vis. Proper water betekent blije en gezondere vissen, en dat is dan weer goed voor de mens. De CO₂-uitstoot van vis(vangst) is namelijk aanzienlijk minder dan voor het produceren van vlees. Bovendien is vooral vette vis een bom van onder andere omega-3-vetzuren. Omarm deze week de pescotariër in jezelf met een heerlijk stukje vis uit deze recepten.

Vers van het net: 40 recepten met vis

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content