Hulde aan de leukste lentegroente: 30 recepten met radijs
Verse radijsjes zeggen zo hard ‘lente’ dat ze een podium verdienen. Van een simpele Brusselse boterham met plattekaas tot topcreaties van sterrenchefs: hulde aan de radijs in 30 recepten.
Tussen april en augustus vind je de lekkerste radijzen, zeker als je ze in je eigen tuin kunt oogsten. Net als de Oost-Aziatische broertjes rammenas, rettich en daikon passen ze fantastisch bij oosterse smaakmakers als kombu en miso. Maar het pittige knolletje combineert ook goed met verschillende soorten vis, frisse zachte kazen als ricotta of geitenkaas en geeft pit aan soepen of salades. Of je de radijs nu ’s middags tussen je broodje legt, in kimchi verwerkt of er een oester mee garneert: in deze recepten komt de vrolijke lentegroente echt helemaal tot haar recht.
30 recepten met radijs
- Bloemkoolvelouté met maatjes en radijs
- Boterham met avocado, radijs, munt en kokosmayonaise
- Boterham met gerookte forel en radijs
- Boterham met rammenas en zure room
- Boterham met zeewierhummus en gerookte haring
- Brusselse boterham met plattekaas en radijzen
- Carpaccio met artisjok en radijzen
- Carpaccio van appel en radijs
- Crostini met komkommer en radijs, zalmcarpaccio en kruidenricotta
- Erwt, radijs, ricotta, kruiden van Humus x Hortense
- Fris radijzensoepje met verse kruiden
- Forel met erwtenpuree en radijs
- Gebakken pladijsfilet met radijs, sla en mosterdvinaigrette
- Geitenkaaspakketje met salade
- Gerookte zalm met mierikswortel en mizuna van Sergio Herman
- Geroosterde rabarber en radijs met geitenkaas en gemberdressing
- Hartige kaastaart met geitenkaas en radijzen
- Kombu-jime van gestreepte baars van Tomoyasu Kamo
- Koolraap, kombu, radijs, mierikswortel van Viki Geunes
- Lauwe radijzensoep met roomkaas, granaatappel en scheuten
- Oesters met vinaigrette van sjalot, radijs en sojasaus
- Pistolet met fris gerookte makreel
- Pittige kimchi
- Salade van maatjes, waterkers en radijs met een dressing van appelcider
- Salade met radijs en rammenas, en dressing van verse geitenkaas
- Salade van geroosterde rode bieten en radijzen
- Scampi’s met miso en wortel-daikonsalade
- Salade met radijs en rammenas, en dressing van verse geitenkaas
- Tonijn, oester, radijs, borage van Dimitry Lysens
- Venkelworst met aardappelen, radijsjes en gepekelde sjalot
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier