Hulde aan de leukste lentegroente: 30 recepten met radijs

Katrien Huysentruyt Journalist

Verse radijsjes zeggen zo hard ‘lente’ dat ze een podium verdienen. Van een simpele Brusselse boterham met plattekaas tot topcreaties van sterrenchefs: hulde aan de radijs in 30 recepten.

Tussen april en augustus vind je de lekkerste radijzen, zeker als je ze in je eigen tuin kunt oogsten. Net als de Oost-Aziatische broertjes rammenas, rettich en daikon passen ze fantastisch bij oosterse smaakmakers als kombu en miso. Maar het pittige knolletje combineert ook goed met verschillende soorten vis, frisse zachte kazen als ricotta of geitenkaas en geeft pit aan soepen of salades. Of je de radijs nu ’s middags tussen je broodje legt, in kimchi verwerkt of er een oester mee garneert: in deze recepten komt de vrolijke lentegroente echt helemaal tot haar recht.

30 recepten met radijs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content