Plantaardig koken met model Laurence Desbisschop: vegan risotto met knolselder en boerenkool

© Tabas

Door de dierenliefde van haar dochter switchte model Laurence Desbisschop (47) naar de plantaardige keuken. Dit is haar recept voor plantaardige risotto met knolselder en boerenkool.

Het cliché wil dat ze leven op een wortel en een blaadje sla om hun kostbare lijn niet te verliezen, maar wat maken modellen echt klaar in hun keuken? Je leest het hier.

2 uien (fijngesnipperd)
2 stengels bleekselderij (in kleine blokjes)
2 teentjes knoflook
300 g risottorijst (Arborio of Carnaroli)
500 ml groentebouillon
Enkele eetlepels olijfolie
1 knolselder
75 g cashewnoten
250 ml cashew- of amandelmelk
Enkele bladeren boerenkool
100 g plantaardige boter (van The Flower Farm)
4 el edelgistvlokken

1. Maak zelf cashewroom: laat 75 g cashew­noten 20 minuten weken in heet water. Laat uitlekken en mix met 250 ml cashew- of amandelmelk.

2. Schil de knolselder en snijd hem in blokjes van ca. 1 cm. Leg in koud water met een druppel azijn om verkleuring te vermijden. Breng water met een snuif zout aan de kook en voeg de stukken knolselder toe tot ze net ondergedompeld zijn en kook ca. 15 minuten tot ze zacht zijn. Laat even rusten, voeg dan de cashewroom toe en mix met de blender tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Het resultaat moet glad en romig zijn.

3. Verwijder de harde stengels in het midden van de boerenkool en wrijf de bladeren in met olijfolie. Doe ze vervolgens 2 à 3 minuten in de airfryer op 180°C of 15 à 20 minuten in de oven op 160°C. Schud geregeld alles even door elkaar zodat alle bladeren mooi krokant worden. Let op dat de kool niet verbrandt, dat kan snel gaan.

4. Hak de uien en bleekselderij fijn en stoof aan in een diepe pan met wat olijfolie. Zodra de stukken glazig en zacht zijn, voeg je de geperste knoflook toe. Laat even sudderen en voeg dan de rijst toe. Zet je vuur wat hoger en blijf goed roeren. Voeg 1 à 2 pollepels warme groentebouillon toe, roer en laat sudderen op een zacht vuur. Eenmaal het vocht geabsorbeerd is, blijf je roeren en voeg je nog 2 pollepels groentebouillon toe. Ga zo verder tot de risotto begint op te zwellen, proef af en toe of de rijst de gewenste textuur heeft bereikt. Voeg de knolselderpuree, de edelgistvlokken en de boter toe, roer flink door. Zet het vuur af, zet een deksel op de pan en laat enkele minuten rusten. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met chips van boerenkool, grof zout en olijfolie.

Koken met model Laurence Desbisschop
© Tabas

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content