Surf-and-turf met durf: zo maak je gevulde pijlinktvis met merguez en chermoula

© Bram Debaenst

Kom uit je culinaire comfortzone en maak dit weekend deze surf-and-turf met de lekkerste marinade uit de Algerijnse en Marokkaanse keuken.

Extra tip: snijd de groenten fijn genoeg zodat de vulling sneller gaart en de inktvis niet taai kan worden. Gebruik lamsgehakt in plaats van merguez, als je niet zo van pittig houdt.

Voor 4 personen
4 grote pijlinktvistubes (schoongemaakt)
200 g merguezworstjes
100 g feta
50 g groene olijven
1 rode paprika
1 takje munt
1 kl ­chilivlokken
Voor de chermoula:
1 bos koriander
1 bos blad­peterselie
2 teentjes knoflook
1 tl gemalen komijn
1 tl gerookte paprika
1 tl gemalen koriander
Snuf cayennepeper
Sap van 1 citroen
4 el olijfolie
Voor de paprikasaus:
3 geroosterde rode paprika’s (bokaal)
1 kl harissa
2 teentjes knoflook
2 takjes bladpeterselie + extra voor de afwerking
5 el olijfolie

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel en snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de olijven in ringetjes. Doe alles in een grote mengkom en kruimel er de feta bij. Knijp het vlees uit de merguezworstjes en snipper de munt erbij.

2. Meng alles goed onder elkaar en kruid met peper, zout en chilivlokken. Vul de schoongemaakte pijlinktvissen met het merguezmengsel. Sluit de openingen met tandenstokers.

3. Maak de chermoula door alle ingrediënten in een blender of keukenmachine te mengen tot een gladde saus.

4. Leg de gevulde pijlinktvissen in een ovenschaal. Bestrijk de inktvistubes met de chermoula en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 minuten.

5. Mix de geroosterde paprika’s met knoflook, harissa, olijfolie, zout en peper tot een gladde saus.

6. Serveer de inktvis met de paprikasaus en werk af met bladpeterselie en chilivlokken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content