Draai de lente in een rolletje: 25 recepten voor springrolls

© Bram Debaenst
Katrien Huysentruyt Journalist

Het klinkt en ziet eruit alsof je de lente in een rolletje hebt gedraaid. Toch als je ze vult met verse voorjaarsgroenten, maar je kunt er vele kanten mee uit. Zoete loempia’s, vegan lenterolletjes en zelfs een Baskisch geïnspireerde variant: 25 recepten voor springrolls.

Springrolls zijn gemaakt van doorzichtige rijstvellen die de inhoud prijsgeven, al durven westerse chefs al eens te experimenteren met filo- of andere soorten deeg. Achter de benaming schuilt een vulling van lentegroenten maar wat er precies in gaat, ligt niet officieel vast. Zo zijn er springrolls met garnalen, kip, zalm, krab maar evengoed vegan recepten of varianten uit andere keukens dan de Aziatische.

De in oorsprong Chinese rijstvelrolletjes maakten de oversteek naar Vietnam waar het gerecht gefinetuned werd. Behalve dat ze een pak gezonder zijn, is er weinig verschil met loempia’s – dat zijn de gefrituurde exemplaren (in het Engels wordt het onderscheid niet eens gemaakt). Springrolls voor de apero, als tapa, sidedish of dessert: 25 recepten.

Let’s roll: 25 recepten voor springrolls

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content