Smeulend verlangen: 60 recepten voor de barbecue
Leg een keer wat anders op de rooster dan een kippenbout en wat worstjes. Met meer dan 60 recepten voor de barbecue kaap je zo de titel van grillmaster weg. De keuze is ruim: vlees, vis of veggie en zelfs dessert – om een zomer lang te variëren.
Toegegeven: een spontane barbecue is altijd leuk. Dan heb je natuurlijk geen tijd om nog uren aan de voorbereiding te spenderen. Gelukkig zitten er best wat eenvoudige recepten tussen, voor een snelle barbecue. Maar ook als je zin hebt om eens echt uit te pakken met je gril- en bakkunsten, vind je vast je ding.
60 recepten voor elke barbecue
Kies uit vis, vlees, gevogelte of schaaldieren. De vegetarische opties dubbelen perfect als bijgerecht. Als afsluiter mik je dan weer wat zoets op de rooster. Marineren, vullen, inpakken, lakken, roosteren en roken… Check de buienradar en haal vervolgens al je BBQ-expertise uit de kast.
Vegetarisch
- Uien in papillot
- Aardappelen met rozemarijn en knoflook
- Groene asperges met citroen en walnoten
- Spitskool op de barbecue
- Portobellosliders met pompoenpittenpesto
- Vijgen met geitenkaas op de barbecue
- Gegrilde aubergines met fetayoghurt
- Gegrilde pompoen met srirachaboter
- Gegrilde zoete aardappels met champignons
- Gegrilde gemarineerde paprika’s met munt
- Minipizza’s op de barbecue
- Gerookte aardappelsalade met rucolamayonaise
- Geroosterde maïs met korianderboter
- Croque van naan met kaas en kimchi
- Gepofte aardappelen met zure room en tuinkruiden
- Salade van geroosterde rode bieten
- Papillot van oesterzwammen met balsamico en tijm
- Gegrilde venkel met vermout en geitenkaas
- Onder zoutkorst gebakken aardappelen met tartaarsaus
Vis
- Sardines met tomatensaus op de barbecue
- Lentegroenten op open vuur met bagna-cauda-dip
- Gegrilde makreel met knoflook, gember en koriander
- Oosterse visburger
- Inktvis met limoen en chilipeper
- Tonijnsteaks met sesam
- Gevulde rode poon met olijven en kappers
- Sardines met citroen-kruidenboter
- Forel met amandelen
Schelp- & schaaldieren
- Kreeft met Kaapse kruiden
- Oesters in de schelp
- Reuzengarnalen oosterse stijl
- Mosselen met pittige kruiden
- Lichtgerookte schelpjes met chimichurri
- Vongole met vissaus en rode uien
- Scampi op de barbecue
- Gegrilde kreeft met pikante sambaldressing
- Geroosterde tijgergarnalen met citroen, knoflook en koriander
- Scampispiesjes met kiwi op de barbecue
Gevogelte
- Taco’s met wortel, chimichurrikruiden en crispy chicken skin
- Gemarineerde kippenvleugels
- Reepjes eend met gegrilde meloen en avocado
- Geroosterde parelhoen met kruiden
- Kippenvleugels Texas style
- Kippenspiezen met limoen en oregano
- Kippenburger met avocado en mangosalsa
Vlees
- Gegrilde asperges met gedroogde ham
- Wrap van sla met rosé varkensvlees en snelle mangochutney
- Gemarineerd buikspek
- Geroosterde schapenkoteletten met ratatouille
- Hamburger met zwarte bonen en koningsoesterzwammen
- Côte à l’os op de barbecue
- Varkenshaas met salie en mosterd
- Geroosterd varkensvlees op Chinese wijze met opgelegde watermeloenschil
- Boutje van speenvarken gelakt met honing
- Rundsburger met spek en barbecuesaus
- Lamsburger met gegrilde paprika en olijvenboter
- Cheeseburger met Belgische kaas
- Gemarineerde varkenskoteletten
Dessert
- Gegrilde mango met rode bessen en whiskylikeur
- Rabarber met kardemom en vermouth
- Gevulde vijgen met camembert
- Gegrilde amarettoperen met pistachekaramel en zure room
- Marshmallows met chocolade en pinda’s
- Gegrilde ananas, gemarineerd in bruine rum en muntblaadjes
- Bananen op de barbecue met rumcrème en kokosijs
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier