Bananen op de barbecue met rumcrème en kokosijs
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Nodig
- 8 niet te rijpe bananen
- 1 l roomijs
- 100 g gemalen kokosnoot
- 1 dl kokosmelk
- 2 dl room
- 1 eetlepel suiker
- 1 dl rum
- takjes verse munt
- 1 eetlepel instant banketbakkersroom opgelost met een weinig melk
Zo maak je bananen op de barbecue
- Meng de dag een dag vooraf het ijsroom met de gemalen kokosnoot, de kokosmelk en 0,5 dl rum.
- Maak er bolletjes van en wentel die door gemalen kokosnoot.
- Wrijf met een pallet de opgeloste banketbakkersroompoeder op een bakplaat en bak er in een oven van 180°C krokante koekjes van. Doe dit ook enkele dagen vooraf zodat ze goed drogen.
- Leg de bananen op de barbecue tot ze helemaal zwart zijn.
- Klop de room met de suiker half op en roer er de rest van de rum door.
- Snij een gedeelte van de bananenschil weg zodat de vulling zichtbaar wordt of snij de banaan in stukken.
- Schik ze op een bord en leg er het ijs en de slagroom bij.
- Versier met takjes munt en de flinterdunne, krokante koekjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier