Bananen op de barbecue met rumcrème en kokosijs

© Getty

Nodig
  • 8 niet te rijpe bananen
  • 1 l roomijs
  • 100 g gemalen kokosnoot
  • 1 dl kokosmelk
  • 2 dl room
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 dl rum
  • takjes verse munt
  • 1 eetlepel instant banketbakkersroom opgelost met een weinig melk
Zo maak je bananen op de barbecue
  1. Meng de dag een dag vooraf het ijsroom met de gemalen kokosnoot, de kokosmelk en 0,5 dl rum.
  2. Maak er bolletjes van en wentel die door gemalen kokosnoot.
  3. Wrijf met een pallet de opgeloste banketbakkersroompoeder op een bakplaat en bak er in een oven van 180°C krokante koekjes van. Doe dit ook enkele dagen vooraf zodat ze goed drogen.
  4. Leg de bananen op de barbecue tot ze helemaal zwart zijn.
  5. Klop de room met de suiker half op en roer er de rest van de rum door.
  6. Snij een gedeelte van de bananenschil weg zodat de vulling zichtbaar wordt of snij de banaan in stukken.
  7. Schik ze op een bord en leg er het ijs en de slagroom bij.
  8. Versier met takjes munt en de flinterdunne, krokante koekjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content