Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 4 rijpe peren
  • 1/2 vanillestokje
  • 4 el amaretto
  • 130 g gepelde pistachenoten
  • 2 el vloeibare honing
  • 200 ml slagroom
  • Eventueel goudsbloemblaadjes

Bereiding

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte door en haal de zaadjes eruit. Meng de zaadjes met de amaretto.
  2. Halveer de peren en bestrijk ze met het amarettomengsel.
  3. Rooster de pistachenoten in een pan op de grill tot ze een mooie kleur hebben gekregen. Schud de pan regelmatig.
  4. Sprenkel de honing over de pistachenoten en laat ze 1 minuut karamelliseren. Giet daarna over op een bakpapier, zet apart en laat de honing hard worden. Hak de pistachekaramel grof.
  5. Gril de peren 3-5 minuten op directe warmte tot ze een mooie kleur hebben. Bestrijk ze nog een keer met het amarettomengsel.
  6. Klop de slagroom (zonder suiker).
  7. Serveer de gegrilde peren met de pistachekaramel en de slagroom. Strooi er eventueel wat goudsbloemblaadjes over.

Uit: Vega BBQ, Malin Landqvist, uitgeverij: Becht, 19.99 euro