Ingrediënten
Voor 4 porties
- 4 rijpe peren
- 1/2 vanillestokje
- 4 el amaretto
- 130 g gepelde pistachenoten
- 2 el vloeibare honing
- 200 ml slagroom
- Eventueel goudsbloemblaadjes
Bereiding
- Snijd het vanillestokje in de lengte door en haal de zaadjes eruit. Meng de zaadjes met de amaretto.
- Halveer de peren en bestrijk ze met het amarettomengsel.
- Rooster de pistachenoten in een pan op de grill tot ze een mooie kleur hebben gekregen. Schud de pan regelmatig.
- Sprenkel de honing over de pistachenoten en laat ze 1 minuut karamelliseren. Giet daarna over op een bakpapier, zet apart en laat de honing hard worden. Hak de pistachekaramel grof.
- Gril de peren 3-5 minuten op directe warmte tot ze een mooie kleur hebben. Bestrijk ze nog een keer met het amarettomengsel.
- Klop de slagroom (zonder suiker).
- Serveer de gegrilde peren met de pistachekaramel en de slagroom. Strooi er eventueel wat goudsbloemblaadjes over.
Uit: Vega BBQ, Malin Landqvist, uitgeverij: Becht, 19.99 euro
Voor 4 porties