Geroosterde tijgergarnalen met citroen, knoflook en koriander
Met gemarineerde tijgergarnalen bereid je een hartige hap bij de barbecue of een lichte maaltijd in combinatie met frieten of brood. De frisse marinade is gemaakt op basis van knoflook, chili, koriander en citroen
Voor 4:
5 knoflooktenen
1 rode chilipeper van ongeveer 12 cm
een handvol verse koriander
2 citroenen
12 grote tijgergarnalen
zwarte peper en grof zeezout
1 dl olijfolie
8 el zelfgemaakte mayonaise
2 limoenen, sap en fijngeraspte zeste
brood of frieten
Snij de knoflook en de chili fijn. Hak de koriander grof. Snij de citroen in plakken. Leg ze over de tijgergarnalen op een bakplaat. Kruid royaal met peper en grof zout, bedruip met olijfolie en wrijf de marinade goed over de garnalen. Dek af en laat 2 uur marineren in de ijskast.
Rijg de garnalen afwisselend met de citroenplakken op lange spiesen en rooster net gaar in een grillpan of op de barbecue.
Meng de mayonaise met de zeste en het sap van de limoenen. Serveer bij de garnalen, eventueel met brood of frieten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier