Scampispiesjes met kiwi op de barbecue

Scampispiesjes barbecue
© Getty

Voor 4 personen
  • 24 scampi’s (gepeld, maar mét staartje)
  • 1 1/2 eetlepel sesamolie
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 1 eetlepel fijngesnipperde basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel fijngesnipperde verse koriander
  • 1 koffielepel Heinz Sojasaus
  • zout en peper
  • 6 gele kiwi’s, geschild en in stukjes gesneden
  • arachideolie

Zo maak je de scampispiesjes met kiwi op de barbecue

  1. Meng sesamolie, citroenschil, kruiden en sojasaus in een kom. Roer de garnalen door deze marinade en zet ze afgedekt 2 uur in de koelkast.
  2. Rijg de garnalen en de kiwistukken afwisselend aan spiesjes. Bestrijk ze met een beetje olie.
  3. Leg de spiesjes op de barbecue of onder de grill en laat ze langs beide kanten bakken tot de scampi’s gaar zijn (1 à 2 minuten per kant).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content