Scampispiesjes met kiwi op de barbecue
10-06-2011, 14:56
Bijgewerkt op: 29-05-2023, 14:18
Voor 4 personen
- 24 scampi’s (gepeld, maar mét staartje)
- 1 1/2 eetlepel sesamolie
- geraspte schil van 1 citroen
- 1 eetlepel fijngesnipperde basilicumblaadjes
- 1 eetlepel fijngesnipperde verse koriander
- 1 koffielepel Heinz Sojasaus
- zout en peper
- 6 gele kiwi’s, geschild en in stukjes gesneden
- arachideolie
Zo maak je de scampispiesjes met kiwi op de barbecue
- Meng sesamolie, citroenschil, kruiden en sojasaus in een kom. Roer de garnalen door deze marinade en zet ze afgedekt 2 uur in de koelkast.
- Rijg de garnalen en de kiwistukken afwisselend aan spiesjes. Bestrijk ze met een beetje olie.
- Leg de spiesjes op de barbecue of onder de grill en laat ze langs beide kanten bakken tot de scampi’s gaar zijn (1 à 2 minuten per kant).
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier