Gemarineerde varkenskoteletten

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Bak de koteletten goudbruin op de barbecue en geniet.

Voor 4 personen

4 varkenskoteletten met filet

4 eetlepels Belolive Olijfolie Extra Vierge

sap van 1/2 citroen

2 eetlepels ketjap

2 eetlepels vloeibare Meli honing

1 knoflookteentje

1 ui, in ringen

1 klein blikje ananas

4 grote wortelen

Bereiding

1. Roer een sausje van de olie, het citroensap, de ketjap en de honing.Vang 3 eetlepels van het ananassap op en roer ook die door de saus. Knijp ten slotte het lookteentje er over uit. Leg de koteletten en de uiringen in de schaal en overgiet alles met de marinade. Dek af en laat het vlees een paar uur marineren. Keer het af en toe om.

2. Zorg voor een gloeiende barbecue en olie ook het rooster goed in. Bak de koteletten gaar en goudbruin in ± 7 min. per kant. Bestrijk het vlees tijdens het bakken af en toe met wat extra marinade.

Tip: Verwerk de ananas in een een rauwkostslaatje van geraspte wortelen en rode paprikastukjes. Roer daar een soeplepel frambozenazijn en vloeibare Meli honing door.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content