Gegrilde zoete aardappel met champignons
02-05-2019, 15:23
Bijgewerkt op: 18-01-2025, 17:04
Goed nieuws: gegrilde zoete aardappel hoeft niet zo lang op de barbecue als een gewone aardappel.
Voor 4 porties
- 4 zoete aardappels
- 150 g kleine champignons
- 4 lente-uitjes
- eventueel 1 tl sumak
- 200 g zure room
- zout en peper
Bereiding
- Gril de zoete aardappels rondom op directe warmte afgewisseld met indirecte warmte in 30-35 minuten (ca. 200 °C). Test met een prikker of ze echt zacht zijn.
- Halveer de champignons. Snijd de lente-ui in ringetjes. Bak de aardappels en de helft van de champignons en de helft van de ui in boter in een pan boven directe warmte gedurende 5 à 10 minuten. Roer af en toe en voeg zout en peper toe en eventueel wat sumak.
- Serveer de gegrilde zoete aardappel heel, zoals gepofte aardappelen, of in halfjes met de gebakken paddenstoelen, zure room en de rest van de ui.
Tip: meng gebakken boerenkool met blauwe kaas en een klein beetje roomkaas tot een smeuïge dip voor je gegrilde zoete aardappel.
Uit: Vega BBQ, Malin Landqvist, uitgeverij Becht.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier