Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 4 zoete aardappels
  • 150 g kleine champignons
  • 4 lente-uitjes
  • eventueel 1 tl sumak
  • 200 g zure room
  • zout en peper

Bereiding

  1. Gril de zoete aardappels rondom op directe warmte afgewisseld met indirecte warmte in 30-35 minuten (ca. 200°C). Test met een prikker of ze echt zacht zijn.
  2. Halveer de champignons. Snijd de lente-ui in ringetjes. Bak de aardappels en de helft van de champignons en de helft van de ui in boter in een pan boven directe warmte gedurende 5 à 10 minuten. Roer af en toe en voeg zout en peper toe en eventueel wat sumak.
  3. Serveer de aardappels heel, zoals gepofte aardappels, of in halfjes met de gebakken paddenstoelen, zure room en de rest van de ui.

Tip: meng gebakken boerenkool met blauwe kaas en een klein beetje roomkaas tot een smeuïge dip als alternatief voor de champignons.

Uit: Vega BBQ, Malin Landqvist, uitgeverij: Becht, 19.99 euro