Geroosterde parelhoen met kruiden

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Een lekker gekruide parelhoen die je grilt aan het spit in de oven. Het vlees wordt natuurlijk nog lekkerder en malser wanneer het op de barbecue wordt geroosterd.

1 parelhoen (± 1 kg)

2 el olijfolie

Kruidenmengsel:

1 el zout

1 koffielepel cayennepeper

1 koffielepel paprika

2 koffielepels vijfkruidenmengsel in poeder

1 koffielepel getoaste szechuanpeper (enkele minuutjes in de oven)

1 koffielepel versgemalen zwarte of gemengde peper

1/2 koffielepel komijn in poeder

1 koffielepel madrascurry in poeder

Bereiding

1. Meng alle kruiden in een kommetje en wrijf er de parelhoen vanbinnen en vanbuiten mee in. Laat ongeveer een half uur rusten op kamertemperatuur.

2. Verwarm de grill van de oven voor op hoge temperatuur.

3. Bestrijk de gekruide parelhoen met olijfolie en rooster ongeveer een uur aan het spit in de oven.

Tip: het vlees van de parelhoen is nog lekkerder en malser als het op de barbecue wordt geroosterd op witgloeiende houtskool. Reken ongeveer 50 minuten. Het vlees moet sappig blijven. Hier wordt de parelhoen gepresenteerd met eekhoorntjesbrood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content