Kreeft op de barbecue met Kaapse kruiden
![Kreeft op de barbecue](https://img.static-rmg.be/a/view/q75/w962/h503/f50.00,50.00/4375482/fb5c130b27c37c0644f6ab527fb42fcf-jpg-jpg.jpg)
03-07-2015, 12:04
Bijgewerkt op: 10-11-2023, 21:06
Gril eens een kreeft op de barbecue met een heerlijke kruidenmix uit het meest zuidelijke puntje van Afrika. Met ingrediënten als venkelzaad, koriander en rooibosthee.
Ingrediënten
- 4 kreeften van 800 g elk
- 150 g boter
- Kaapse kruiden
- peper van de molen
Bereiding
- Snijd de kreeften overlangs in tweeën. Verwijder de scharen. Smelt de boter. Bestrijk de kreeft met gesmolten boter, kruid met Kaapse kruiden en peper.
- Leg de scharen op de barbecue; draai regelmatig om. Leg na 10 minuten de kreeft op de barbecue met de snijkant op de grill. Draai na enkele minuten om en gaar nog een zestal minuten.
- Bestrijk voor het serveren met gesmolten boter en breek de scharen open.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier