Ingrediënten

Voor 4 porties

grilLtijd 15 min. (50/50)

  • 1 butternut (flespompoen)
  • 2 el olijfolie
  • Het sap van 1 limoen
  • Zout en peper

Voor de srirachaboter:

  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 2 el sriracha (hete chilisaus)
  • 1 tl honing
  • 2 snufjes zout

Bereiding

  • Snijd de pompoen in plakken van 2 cm dik. Besprenkel de plakken met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
  • Meng alle ingrediënten voor de boter.
  • Gril de plakken pompoen 15 à 20 minuten tot ze zacht zijn. Draai ze af en toe om. Wissel tussen directe en indirecte warmte.
  • Serveer de pompoen met srirachaboter en versgeperst limoensap.

Tip: strooi voor het serveren verse goudsbloemblaadjes en peterselie over het gerecht.

Uit: Vega BBQ, Malin Landqvist, uitgeverij: Becht, 19.99 euro