Een flespompoen is heel geschikt om op de barbecue te grillen. De pompoen wordt er zacht, romig en zoet van. Serveer met spicy srirachaboter voor extra pit.
Voor 4 porties
- 1 butternut (flespompoen)
- 2 el olijfolie
- sap van 1 limoen
- Zout en peper
Voor de srirachaboter
- 100 g boter op kamertemperatuur
- 2 el sriracha
- 1 tl honing
- 2 snuifjes zout
Bereiding
- Snijd de pompoen in plakken van 2 cm dik. Besprenkel de plakken met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
- Meng alle ingrediënten voor de boter.
- Gril de plakken pompoen 15 à 20 minuten tot ze zacht zijn. Draai ze af en toe om. Wissel tussen directe en indirecte warmte.
- Serveer de gegrilde pompoen met srirachaboter en versgeperst limoensap.
Tip: strooi voor het serveren verse goudsbloemblaadjes en peterselie over de gegrilde pompoen.
Uit: Vega BBQ, Malin Landqvist, uitg. Becht.