Gegrilde pompoen met srirachaboter

Gegrilde pompoen met srirachaboter

Een flespompoen is heel geschikt om op de barbecue te grillen. De pompoen wordt er zacht, romig en zoet van. Serveer met spicy srirachaboter voor extra pit.

Voor 4 porties

  • 1 butternut (flespompoen)
  • 2 el olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • Zout en peper

Voor de srirachaboter

  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 2 el sriracha
  • 1 tl honing
  • 2 snuifjes zout

Bereiding

  1. Snijd de pompoen in plakken van 2 cm dik. Besprenkel de plakken met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
  2. Meng alle ingrediënten voor de boter.
  3. Gril de plakken pompoen 15 à 20 minuten tot ze zacht zijn. Draai ze af en toe om. Wissel tussen directe en indirecte warmte.
  4. Serveer de gegrilde pompoen met srirachaboter en versgeperst limoensap.

Tip: strooi voor het serveren verse goudsbloemblaadjes en peterselie over de gegrilde pompoen.

Uit: Vega BBQ, Malin Landqvist, uitg. Becht.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content