Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 4 grote rode paprika's
  • 1 teen knoflook
  • 100 ml olijfolie (extra vergine)
  • 2 tl balsamicoazijn
  • blaadjes van 3 takjes munt
  • 2 takjes tijm
  • Zout en zwarte peper

Toevoegen:

  • 150 g geitenkaas (van de rol)
  • Kleine olijven, bij voorkeur taggiaolijven

Bereiding

  1. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Gril ze eerst met het vel naar beneden op directe warmte tot ze beginnen te blakeren. Draai ze om en gril ze een paar minuten op indirecte warmte tot ze zacht zijn, maar nog wel bite hebben.
  2. Leg de paprika's in een kom en dek af met plasticfolie. Laat ze zo 15 minuten rusten. Je kunt de schil er dan gemakkelijk af halen.Verwijder het vel van de paprika's. Dat gaat het gemakkelijkst met een klein mesje. Snijd de paprika's in lange repen. Schil de knoflook en snijd hem in plakjes. Leg de plakjes samen met de paprika's op een bord.
  3. Besprenkel met de olijfolie en balsamicoazijn. Strooi de munt en tijm erover. Doe er ook nog wat zout en peper op en serveer met de geitenkaas en olijven.

Uit: Vega BBQ, Malin Landqvist, uitgeverij: Becht, 19.99 euro