Geroosterde maïs met korianderboter

Voor 6-8:

Voor 6-8:

6 à 8 maïskolven

150 g boter

1 fijngehakte rode peper

4 el fijngehakte koriander

sap van 1/2 limoen

zeezout en olijfolie

Laat de maïskolven een uur weken in koud water. Meng intussen de boter met de peper, koriander en het limoensap. Kruid met zout. Maak een worstje van de boter en zet koud weg. Laat de maïs uitlekken en rooster de kolven in het blad (15 minuten). Draai ze regelmatig om. Haal van de barbecue en verwijder de bladeren en draadjes. Bestrijk de maïs met olijfolie en rooster nog eens 15 minuten tot hij gaar is. Verdeel de boter in stukjes en leg deze op de maïs. Serveer heet van de barbecue met de smeltende boter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content