Groene asperges met citroen en walnoten

1ef4c5f21dbf419c8aa2b2d3976b9f49

Serveer deze verrukkelijke vegetarische schotel als voor- of als bijgerecht. Je kunt de asperges ook grillen op de barbecue.

Serveer deze verrukkelijke vegetarische schotel als voor- of als bijgerecht. Je kunt de asperges ook grillen op de barbecue.

Ingrediënten

  • 1 kg kleine groene asperges
  • 3 eieren
  • een handvol peterselie
  • 150 g walnoten
  • 1 citroen
  • 3 el walnotenolie
  • peper van de molen en fleur de sel

Bereiding

1. Blancheer de asperges in kokend gezouten water tot ze beetgaar zijn. Giet af en verfris onder koud stromend water. Of gril de asperges op de barbecue.

2. Kook de eieren in gezouten water. Verfris onder koud stromend water, pel en plet met een vork. Hak de peterselie en walnoten fijn.

3. Meng alle ingrediënten onder elkaar en kruid met peper en fleur de sel. Rasp er de schil van de citroen over en pers er het sap over uit. Werk af met de walnotenolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content