
Salade van geroosterde rode bieten
Op de barbecue gegaarde rode biet is het basisingrediënt voor deze lekkere vegetarische salade.
Ingrediënten
- 1 kg rode bieten
- 100 g raketsla
- 2 bosjes radijzen
- 2 groene appels
- 1 sjalot
- 1 vanillestokje
- 2 el rijstazijn
- sap van 1 limoen
- 2 el pompoenpitten
- 2 el walnotenolie
- peper van de molen en fijn zeezout
Bereiding
1. Wikkel de rode bieten in aluminiumfolie en laat 1 uur garen op de barbecue. Draai de bieten regelmatig om.
2. Maak intussen de raketsla en radijzen schoon. Snijd de radijzen in tweeën en de appels in blokjes. Snijd de sjalot in dunne reepjes. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en meng met de rijstazijn en het limoensap. Overgiet hiermee de radijzen, appels en sjalot.
3. Laat de rode bieten even rusten als ze gaar zijn. Pel ze nadien en snijd in stukken. Meng met het radijzenmengsel en kruid met peper en zout. Schik de salade op een bedje raketsla. Werk af met de pompoenpitten en walnotenolie.
I
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier