Magazine Magazine Namibië Verschroeide perfectie Skeleton Coast Camp in Noordwest-Namibië was altijd een plaats waar niet te overleven viel. Nu is er een kamp met zes luxetenten, volop rust en ruimte.
Magazine Magazine Thuiskomen La Goélette, 13 Digue de Mer, F-62930 Wimereux, Frankrijk, +33 321 32 62 44,
Magazine Magazine foundation Guerlain en YSL in de parfumerie, Nivea in de grootdistributie, La Roche-Posay in de apotheek en agnès b. via postorder (069 88 25 65).
Magazine Magazine Vergankelijk Als een erfelijke ziekte is ze, die ik heb van toen ik nog heel jong was : mijn fascinatie voor vergankelijkheid. Kwamen er verse snijbloemen in huis, dan verrukten die ranke tulpen mij niet, maar zag ik ze meteen verdord in hun vaas staan. Als puber begreep ik de gedoemde dichter die in het mooiste …
Magazine Magazine Asperges : Als ze piepen zijn ze vers Na jaren van terugval zijn opnieuw meer jonge tuinders aangetrokken tot de aspergeteelt. De Vlaamse asperges zijn voor Ignace Reheul van restaurant Hof van Craynbergh, de allerbeste.
Magazine Magazine baby leaves Wie lust geen jong blaadje ? Traditionele salades ondergaan een verjongingskuur met de introductie van jonge groenteblaadjes. Geert van Hulle is gespecialiseerd in de kweek van deze 'baby leaves', chef-kok Axel Colonna van restaurant Folliez gebruikt ze volop in zijn keuken.
Magazine Magazine Tuinbonen en erwten Bindkracht 10 Tuinbonen en doperwten zijn de eerste peulvruchten van het seizoen. Hun smaak is tegelijkertijd fris en rijp. Luc Vandersteen van La Cabane kookt er graag mee omdat ze zo veelzijdig zijn.
Magazine Magazine MAATJESHARING Zilt als de zee Romig mals en toch stevig, en gerijpt of doorgerijpt zilt van smaak : de Hollandse nieuwe lusten wij rauw. In de keuken van Dock's Café verwerkt Tom Fluit maatjes in diverse lentebereidingen.
Magazine Magazine Groene kruiden - Een pluk lente De delicate, verfrissende aroma's van groene kruiden doen terecht denken aan de lente en de zomer. Het natuurlijke seizoen van de meeste soorten vangt aan in maart-april en duurt tot de bloei, vlak voor de zomer. Groene kruiden passen uitstekend bij de delicate keuken van Julien Burlat van restaurant Dôme.
Magazine Magazine Brits flegma VOOR DE FRANSE KUST De bewoners van de Kanaaleilandjes eren hun eigen gebruiken, met een koppigheid en trots die wij ons enkel nog herinneren uit de verhalen van onze grootouders. Op de thee in Jersey en klein zusje Sark.
Magazine Magazine Waar zijn de PRIMEURS gebleven ? Met de seizoenen neemt men het in de voedselproductie niet meer zo nauw. Vooral de tuinbouw is een schoolvoorbeeld. Door de serreteelt en de toenemende internationalisering kan men de aanvoer van groenten op elk moment van het jaar laten beginnen. Belgische serreasperges zijn er al in februari of komen dan zelfs uit Zuid-Amerika. Wij gaan op zoek naar 'echte' primeurs.
Magazine Magazine De eelt op het geheugen van Vietnam Een motortocht door de Mekongdelta, met z'n tweeën, op zoek naar vrouwen met littekens en kwetsuren uit de Amerikaanse Oorlog. Het leek ons de juiste invalshoek en, bij nader inzien, ook het juiste moment : nooit was Irak zo dichtbij.
Magazine Magazine NEDERKREEFT Terug in de Oosterschelde De Zeeuwse kreeft, die op sterven na dood was, is weer terug : een goede reden voor een culinaire trip naar Schouwen-Duiveland.
Magazine Magazine Michel Bras : De Aubrac op een schotel Meesterkok Michel Bras is een telg van de Aubrac in hart en nieren. Zijn geboortestreek in het zuiden van de Auvergne inspireerde hem tot een van de meest conceptuele gerechten van de Franse keuken : de 'gargouillou' van groenten.
Magazine Magazine De zin van het leven Ik ontmoette Sigarostegui op de huwelijksreceptie van Tanja en Erik. Hij was een oude, rijzige man met gotische trekken en een dromerige glimlach. De ijver waarmee de andere gasten zich in zijn nabijheid wurmden, verraadde zijn belangrijkheid. Zelfs Eriks vader, een gearriveerde dokter die zijn dagen op de golfbaan doorbrengt, behandelde hem met veel respect. …
Magazine Magazine Gewiegd door de wind "Ach, nee toch ? Is het jullie eerste keer ?" Alain Laurens kijkt ons aan met een menge-ling van ongeloof en ondeugd in de ogen. We ontmoeten Alain in zijn Provençaalse woning aan de rand van een gigantisch natuurgebied.
Magazine Magazine Heropstanding van een watermolen Toen ik kind was, zat mijn moeder op het terras van het café aan de overzijde van de Warche in de zon en droomde van deze plek. Vijfendertig jaar geleden kochten mijn ouders de oude watermolen uit 1834, waar de mensen uit de buurt hun graan lieten malen. In het begin van de vorige eeuw …
Magazine Magazine FOIE GRAS VAN EEND 'NATUUR', MET GOMASIO, ARIKOZENPUREE, AZIJNSIROOP, BLADEREN EN STAMPERS Voor 10 :2 eendenlevers, zout Gomasio : sesam, zout Azijnsiroop : 30 cl rodewijnazijn, 60 g moscovadosuiker Aardappelschijfjes : 2 grote aardappelen, geklaarde boter, fijn zout Bladeren en bloemen : slasoorten en kruiden van het seizoen Abrikozenpuree : 100 halfgekonfijte abrikozen, 1 ui, 1 hambeen, 100 verse witte bonen, zout, kruidentuiltje, azijn
Magazine Magazine tussen land en zee Leven op het water is Gianni's ultieme droom. Een huisje ingericht als boot, op het strand van het Lido van Venetië, is voor deze Italiaanse surf- en zeilfanaat alvast een goede tussenstop.
Magazine Magazine De Franse slag De jacht op Frans meubilair uit het midden van de vorige eeuw is open. Maar waar te beginnen ? Een spoedcursus Gallisch design bij monde van Patrick Favardin, historicus en meubelhandelaar.
Magazine Magazine Shoppinggids voor het Meat-packing District Een week of drie kost het om alle winkels, restaurants, clubs en galerijen in het Meat-packing District te bezoeken. Maar wees gewaarschuwd : dit is New York, wat vandaag opent, is er morgen misschien niet meer, heeft een andere naam of ziet er plots heel anders uit. Hieronder een noodgedwongen selectie.
Magazine Magazine In Holland staat een huis In een typisch Hollands landschap, op een kwartiertje rijden van Amsterdam, wonen Piet Boon en zijn vrouw Karin, interieurontwerpster, als god in Frankrijk.
Magazine Magazine Wijn Eenvoudige wijnen die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week : 'echte' wijn.
Magazine Magazine EEN HART voor steen Eerst waren het de betonachtige natuursteensoorten die het interieur veroverden. Nu zijn de druk geaderde marmers en mozaïe-ken aan de beurt.
Magazine Magazine Een berekende duik Vroeger waren zwembaden peperduur, tegenwoordig is het aanbod groter en zijn de technische snufjes redelijk betaalbaar. In België worden dan ook jaarlijks 2500 baden gebouwd.
Magazine Magazine Van geklasseerd bakhuis tot moderne woning Het bakhuis is het enige overblijfsel van het bouwvallige hoevetje dat hier ooit stond. Enkele vormelijke elementen in de nieuwe woning herinneren nog aan dat verleden. Wat niet wegneemt dat het huis hedendaags is van stijl en voorzien van alle modern comfort.
Magazine Magazine Franse schatkamers De Lubéron wordt wel eens het 21ste arrondissement van Parijs genoemd. 'Le tout Paris' wijkt uit naar het achterland van de volgestouwde Côte d'Azur. Ook Michèle Joubert, een van Frankrijks befaamdste decoratrices, vond er haar perfecte droomkasteel.
Magazine Magazine RAUW VLEES EN HAUTE COUTURE In New York kan je maar beter nooit je neus ophalen voor een groezelige buurt die door God en Geld verlaten lijkt : de kans zit erin dat ze op een dag de hipste buurt van de stad, zo niet van de wereld zal zijn. Deze metamorfose is momenteel bezig in een wijk die bekend staat als het Meat-packing District, maar zich nu met de deftiger naam 'Gansevoort Market' laat aanspreken. Slagersgasten worden verdrongen door galeries, restaurants, nachtclubs en 'high-fashion'-boetieks. Zelfs modezwaargewichten zoals Stella McCartney, Alexander McQueen en Diana Von Furstenberg streken er neer tussen de koeienkarkassen.
Magazine Magazine Verzamelde werken De vermaarde Nederlandse bloembinder Marcel Wolterinck verzamelt oudheden, richt interieurs in, ontwerpt huizen en meubelen en heeft nog tijd over voor meer : een vat vol energie en inspiratie.
Magazine Magazine In grote lijnen Strak gesnoeide hagen die keurig in het gelid staan en gemillimeterde gazons moeten de achttiende-eeuwse Italiaanse tuinen van Eyrignac doen herleven. Naar de geest althans, want de oorspronkelijke plannen zijn al lang verdwenen. Een stijloefening met vormen en perspectieven.
Magazine Magazine Ivan Wolffers - Toeval, dat willen we niet Wat krijg je als een zelfverzekerde, succesvolle vijftiger een boek schrijft over een zelfverzekerde, succesvolle vijftiger die door het leven op zijn nummer gezet wordt ? 'Het geheim van de man', Ivan Wolffers' verraderlijk luchtige, van ironie barstende roman over de lotgevallen van een op drift geraakte seksuoloog.
Magazine Magazine Glitterjurken voor Sjeherazade Elie Saab (39), de modekoning uit het Midden-Oosten, kleedt koningin Rania van Jordanië, Arabische prinsessen, de vrouwen van de sjeiks, hun dochters en kleindochters, Hollywoodsterren en de Sjeherazades van de jetset. In zijn jurk nam Halle Berry vorig jaar de Oscar voor Beste Actrice in ontvangst.
Magazine Magazine Herontdekte landelijkheid Volgens architecte Nathalie Vervenne is de scheiding tussen oud en nieuw, traditioneel en modern minder belangrijk dan velen beweren. Zij heeft er geen moeite mee om een oud pand een nieuw leven te schenken.
Magazine Magazine Marrakech Verborgen paradijsje De Belgen Laurence Kluft en Michael Arts pendelen tussen Amsterdam en Marrakech. In Amsterdam wonen en werken ze. In Marrakech genieten ze in hun eigen riad van het Marokkaanse leven met veel zon en lekker eten.
Magazine Magazine De kick van glad ijs Gletsjers smelten. Snel en onherroepelijk. Het duel als klimmer met deze gevaarlijke, krimpende reuzen geeft een ware kick. Het beste seizoen voor de uitdaging is van juni tot september. Dan komt er altijd ook wel iets tevoorschijn van de oorlog die hier bijna een eeuw geleden woedde : laarzen, gamellen, stukken uniform, ijslijken.
Magazine Magazine Schapenboer als gastheer Gelukkig bent u te laat", zegt Thierry Mulders als we na valavond het erf van het domaine de Kessel aan de rand van Nassogne oprijden. De gastheer is een selfmade man, ornitholoog en schapenboer en het werk op de hoeve laat zich niet tot op de minuut timen. Als kind bracht hij hier vaak de …
Magazine Magazine Wrongful life De Nederlandse Kelly Molenaar (9)", zegt de nieuwslezer, "krijgt van de rechter een schadevergoeding omdat ze geboren is." Daar kijk ik even van op, ondanks het eelt dat het kanongebulder de laatste weken op mijn trommelvliezen heeft doen ontstaan. "Het meisje is zwaar gehandicapt", legt de radiostem uit. "Ze ziet en hoort niet goed, heeft …
Magazine Magazine Tegendraadsheid loont Het jeanslabel dat trends mijdt en zich met surrealistische reclame tot de avant-garde richt, is nu zelf een referentie geworden. Diesel-baas Renzo Rosso en hoofdontwerper Wilbert Das over antimode die ook mode is en over hun antireclame die al drie keer werd gelauwerd in Cannes.
Magazine Magazine Hoe maakt u het? Hobbykok Guy Van Meervenne volgt al tien jaar kookles en probeert zo veel mogelijk culinaire kennis te vergaren.
Magazine Magazine Hoe veilig zijn mooimakers ? Twee jaar geleden vroegen we ons af of zonnecrèmes kankerverwekkend zijn, vorig jaar leek onze vruchtbaarheid bedreigd door stoffen in bepaalde cosmetica. Nu staat de invloed van haarverf ter discussie.
Magazine Magazine HOCUS POCUS Ezeltje strek je, tafeltje dek je. Het bestaat : snelle en makkelijke gerechten waarmee je vrienden kunt verrassen zonder je uit te sloven aan het fornuis.
Magazine Magazine Balneo bij de koningin Wat In de Brusselse Koninginnegalerij, op één hoog, boven de apotheker, is sinds kort het Institut de la Reine ondergebracht, waar u het volledige gamma van balneotherapie kan volgen, de hele reutemeteut van de schoonheid, van bubbelbad over algenpakkingen tot het kleuren van je wimpers. Het kuurcentrum in het hart van de Europese hoofdstad wil …
Magazine Magazine Wij zijn geen mensen meer Elmira is jong, mooi, intelligent en welbespraakt. Vroeger arts in Grozny, nu tolk in België. Het actuele verhaal van een Tsjetsjeense familie op de vlucht.
Magazine Magazine Parfums Een van de meest subtiele frisse geuren, Bulgari's Eau Parfumée au thé vert, viert zijn tiende verjaardag. Voor de gelegenheid werd een variant uitgebracht op basis van witte thee. Witte thee was het onsterfelijkheidselixir van het keizerlijke China en is vandaag de dag vrij zeldzaam. De blaadjes kunnen slechts enkele dagen in de lente manueel …
Magazine Magazine De torenloft Genietend van de romantische skyline van Brugge en een frisse lichtinval vol Noordzeetinten,lijkt deze loft wat op het bovendek van een oceaanreus.
Magazine Magazine Sportschoenen uit niemandsland Herzogenaurach, een kleine middeleeuwse nederzetting in het Duitse Beieren, staat stil in de tijd. En toch is het hier dat uit een familievete adidas en Puma ontstonden, 's werelds modieuste sportlabels.
Magazine Magazine De Kunst van het Verleiden Wat is je sterkste wapen in het verleidingsspel ? Je zwakste plek ? Hoe een langdurige relatie combineren met een spannend liefdesleven ? Heb je een favoriet hulpstuk ? Wat is de pikantste situatie die je ooit hebt meegemaakt ? Deze en vele andere vragen stelden we aan vier deskundigen : Ilse Nackaerts, Dirk Draulans, André Van Halewyck en An Nelissen.
Magazine Magazine Op sociale VOET Timberland, het sportieve label dat de wereld veroverde met de vermaarde 'yellow boot', blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Het evolueerde van een puur 'outdoors' merk naar algemeen toegankelijk lifestyleproduct. Een eerlijk product overigens, met een gezonde ecologische en sociale ingesteldheid.