Le Clos des Récollets, rue de la Prévôté 9, 6940 Durbuy,

086 21 29 69, fax 086 21 36 85, www.closdesrecollets.be,

info@closdesrecollets.be

Het is niet eenvoudig om in ’s werelds kleinste stadje een rustig plekje te vinden. De hoofdstraat van Durbuy verwelkomt busladingen toeristen en veel straten zijn er al niet. De rue de la Prévôté, met zijn kasseien en zijn intieme karakter, vormt een prettige uitzondering, en helemaal op het einde ervan staan drie aanpalende huisjes : Le Clos des Récollets, waarvan de naam verwijst naar het weeshuis van de gelijknamige orde dat om de hoek lag. Het drietal is drie eeuwen oud, al verschillen de functies. Het middelste huis was vroeger gewoon een stal en later werd er een textielatelier in ondergebracht. Een kwarteeuw geleden werd het geheel een klein hotel met restaurant, en sinds drie jaar staat Frédéric Bruneel er aan het roer.

“Ik kan niet zeggen dat ik als kind van een hotel droomde”, zegt de 28-jarige hotelier. “De liefde kwam pas veel later, op de hotelschool en toen ik hier stage ging lopen. Omdat niemand van mijn familie uit het vak kwam, was er aanvankelijk wat weerstand. Mijn ouders probeerden me op andere gedachten te brengen, maar na een jaar werken in het Radisson SAS in Brussel wist ik het zeker. En uiteindelijk kreeg ik nog een duwtje van thuis ook.”

De eerste indruk is een beetje gemengd. De kamers zijn een mix van aardige, oude elementen en nieuwerwetse toevoegsels die niet altijd geslaagd ogen. Het ergst is de vloer van kamer 2, waar we overnachten : losse vinyltegels die niet honderd procent passen. En de oude kast blijkt een modern hart te hebben. Kamer acht is meer een aanrader, valt behoorlijk ruim uit, bezit een aparte zithoek en Toile de Jouy-behang tegen de muur.

Frédéric zijn vriendin Angélique doen hun best, maar het is een hele klus om het hotel naar hun hand te zetten. Zeker is dat de badkamers functioneel en kraaknet zijn en dat het restaurant karakter te over heeft. Het vakwerk is er intact gebleven en een deel van de muur uit natuursteen werd vrij gelaten. Met specialiteiten als kreeftbereidingen en wild trekt het in ieder geval heel wat cliënteel aan. En de sfeer is echt wel gezellig.

Als de jongelui nog even doorzetten, hun centen en energie in het hotel investeren en de kamers eenzelfde aanpak geven, komt het met de Clos des Récollets helemaal goed. Want het potentieel is er beslist aanwezig.

Le Clos des Récollets telt acht kamers, waarvan er vijf een ligbad hebben, drie een douche. De kamers worden aan 81,80 euro verhuurd, ontbijt inbegrepen. Voor een single wordt dat 64,50 euro.

TEKST EN FOTO’S PIERRE DARGE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content