Guerlain en YSL in de parfumerie, Nivea in de grootdistributie, La Roche-Posay in de apotheek en agnès b. via postorder (069 88 25 65).

We willen het allemaal : de egale perzikhuid van een Nicole Kidman of een Cate Blanchett. Maar de meesten van ons hebben te kampen met verwijde poriën of een glimmende T-zone. Smeren en poederen dus maar, en wel met de nieuwste wapens van de parfumerie. Verschillende merken lanceerden een foundation die de gegeerde natuurlijke en luchtige matheid zo dicht mogelijk evenaart. Guerlain ontwierp twee nieuwe foundations met een matte finish : Teint Tendre Mat (36 euro) is een crème met vluchtige siliconen, waardoor het product vlot uitsmeert en een transparante tweede huid geeft. Teint Expert Confort (6 tinten : 45 euro) is een kruising tussen een foundation en een fijn compact poeder met pigmenten die het licht manipuleren, zodat het gelaat verheldert en de huidkorrel fijner lijkt. Meer toverwerk bij Yves Saint Laurent : Teint Eclat de Soie (10 tinten : 36,50 euro) is een emulsie met zijdepoeder en lichtweerkaatsende pigmenten die foutjes optisch verdoezelen en een stralende teint geven.

Voor wie kampt met zware huidonvolmaaktheden is er de corrigerende make-up van La Roche-Posay. Unifiance (30 ml : 16, 50 euro) bevat speciale pigmenten die het huidreliëf gladder en de teint helderder doen lijken. Wie vooral last heeft van een enthousiaste talgproductie en droge plekken tegelijk, is gediend met Nivea’s Skin Like Foundation (4 tinten 30 ml : 12,39 euro) en Shake Shake (7 tinten 30 ml : 15 euro) van agnès b. Nivea belooft een lichte textuur, een natuurlijke egale teint en hydratatie, net zoals de bifasische emulsie van agnès b. vette zones matteert en droge plekken hydrateert.

Wat ?

reinigingsolie van Shu Uemura

Wie ?

drie verschillende oliën voor droge, normale en vette huid.

Waarom ?

Sommige producten komen regelmatig terug in de toilettassen van visagisten, de badkamers van modellen en de gesprekken van beautyfans. Zoals de reinigingsoliën van Shu Uemura bijvoorbeeld, die zonder veel moeite de zwaarste make-up verwijderen, de huid grondig reinigen en opnieuw in evenwicht brengen.

Hoeveel ?

150 ml : 29,50 euro, 450 ml : 65 euro

Waar ? Shu Uemura, Huidevetterstraat 38, 2000 Antwerpen

REDACTIE Sofie Albrecht m.m.v. Ann Cosyn . foto diane hendrikx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content