La Goélette, 13 Digue de Mer, F-62930 Wimereux, Frankrijk, +33 321 32 62 44,

+33 321 33 77 54, lagoelette@nordnet.fr,

www.lagoelette.com.

M ary Avot, die in Lausanne hotelschool heeft gelopen, is weer thuis. De Franse gastvrouw van La Goélette reisde voor haar job de halve wereld af, woonde en werkte in Londen en ontdekte er de kunst van de b&b. Maar acht jaar geleden kwam er een keerpunt. “La mer me manquait”, herinnert ze zich in het houten salonnetje van haar gastenhuis, waar het ontbijt wordt geserveerd met zicht op een lentezee. “En bovendien was ik het voortdurend vechten om een job een beetje beu.”

Een eigen hotel opstarten bleek te duur en dus keerde ze terug naar haar ouderlijk huis op de zeedijk in Wimereux, op een steenworp van Cap Gris-Nez. Daar knapte ze met haar vader het pand op en installeerde er vier gastenkamers, met centrale verwarming en dubbele beglazing. Toch hebben die ingrepen het huis uit 1903, één van de elf overblijvende chalets uit het begin van de vorige eeuw, niet wezenlijk veranderd. Het originele pitch pin, gebruikt vanwege zijn weerstand tegen vochtigheid, is er nog steeds, net als de tegeltjes. Maar her en der werden nieuwerwetse kleuren gebeitst zodat het geheel in een originele sfeer baadt. Lambrisering tot op heuphoogte in het salonnetje, houten vloeren, en zelfs een houten muur die de gang van het grotere, rode salon scheidt.

Mary runt met haar vriend Frank de vier kamers, die de namen van hun kleuren dragen. Aan de voorzijde op de eerste verdieping bevinden zich de gele en de blauwe kamer, die wij betrekken en waar we ’s nachts het raam op een kier zetten om het geluid van de zee te horen. De kamer is behoorlijk ruim en in een fraai hard blauw gezet, het bed van uitstekende kwaliteit, met vier kleine ingelijste prenten van luchtballonnen boven het hoofdeinde. Hetzelfde motief zit ook in de gordijnen, en dat is niet toevallig : het was in dit eigenste Wimereux dat Pilâtre de Rozier op het einde van de achttiende eeuw voor het eerst met een heteluchtballon ten hemel steeg. De koene waaghals opende daarmee niet alleen een nieuw tijdperk, zijn durf zou hem ook zijn leven kosten : hij stortte enkele jaren later met één van zijn tuigen te pletter in Wimille, een paar kilometer verder. Geheel naar Engelse traditie is op de kamer een waterkoker voor thee voorzien.

Het ontbijt is erg uitgebreid én Frans, met stokbrood, croissants en diverse broodjes maar vooral met een Dôme de Boulogne, triple crème à pâte fleurie en een Sainte Godeleine, brossé à la bière de Saint Omer, twee lokale kazen.

La Goélette telt vier kamers die in de week aan 60, 70 of 80 euro (zeezicht) worden verhuurd en in het weekend aan 70, 80 en 96 euro, telkens inclusief ontbijt.

PIERRE DARGE / FOTO’S PATRICE THOMAS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content