Ceviche met tequila

Gebruik voor deze ceviche met tequilla zeer verse witvisfilets, bijvoorbeeld zeewolf.

Voor 4 personen
  • 550 g zeer verse witvisfilets zonder vel (bv. zeewolf)
  • 3 Ć  4 limoenen
  • 4 radijzen
  • 1/2 rode ui
  • 1 citroen
  • 1 kleine mango
  • 1/2 handvol kruiden (koriander, postelein, waterkers)
  • 1/2 tl korianderzaad
  • 2 cl tequila
Bereiding
  1. Spoel de visfilets en dep droog. Snij in zeer dunne plakjes. Pers de limoenen. Schik de plakjes vis op een schaal en besprenkel met het limoensap. Dek af met plasticfolie en zet 10 Ć  15 minuten koel weg om te marineren.
  2. Was intussen de radijzen en snij in dunne plakjes. Pel de rode ui en hak fijn. Was de citroen onder de warme kraan en rasp de schil. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. Spoel de kruiden en zwier droog, hak fijn. Wrijf het korianderzaad fijn met een vijzel en stamper.
  3. Schik de vis en de radijzen op borden. Bestrooi met de rode ui, de geraspte citroenschil en de mango. Kruid met de gemalen koriander, peper en zout. Lepel er de tequila over en werk de ceviche vlak voor het serveren af met de fijngehakte kruiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content