Recepten Recepten One apple a day: 51 recepten met appel Wat met dat goedgevulde krat appels uit de zelfpluktuin? Opeten, natuurlijk! Een knapperig vers exemplaar mag dan lekker zijn, dat zijn deze 51 recepten met appel óók. Van zoet tot hartig, de superklassiekers tot nieuwe vondsten... Keuzestress gegarandeerd! Appels zijn in de herfst in overvloed en op hun best. En omdat het ‘one apple a …
Recepten Recepten Winterse soepjes: 35 recepten om je aan op te warmen Soep is vullend, gezellig of troostend maar vooral: lekker warm. Van heldere bouillon tot stevige maaltijdsoep... Win het gevecht met je energierekening met de hulp van deze gevarieerde mix aan winterse soepjes. Een kom dampende soep is thuiskomen na een lange herfstwandeling, een opkikker bij die snotneus en gewoon gezellig om samen rond aan tafel …
Recepten Recepten Mee met de TikTok-hype: negroni sbagliato en nog 12 andere cocktails met prosecco Cocktail van de week moet wel de negroni sbagliato zijn, afgaand op de buzz op TikTok. Wie of wat zit erachter? En hoe mix je deze negroni - en nog 12 andere cocktails – ‘met prosecco erin’? De negroni sbagliato gaat viraal door een - al even viraal - TikTok-filmpje van streamingdienst HBO. Daarin antwoordt House Of …
Recepten Recepten Negroni sbagliato De negroni sbagliato ontstond eind jaren tachtig bij het Milanese Bar Basso. Barman Mirko Stocchetti vergiste zich van fles en zo kwam er prosecco in plaats van gin in de negroni terecht. De verhoudingen blijven dezelfde als bij een negroni: een deel Campari, een deel rode vermout en een deel prosecco (in plaats van een …
Gebakken kool met mango-harissasalsa De mango-harissasalsa steelt hier de show en is zo eenvoudig om te maken. Hij past overal bij: gegrilde kip, gemarineerde tofoe of gegrilde vis of garnalen. Of gebruik de afgekoelde salsa als basis voor een rauw vis- of garnalengerecht. Voor een snelle doordeweekse maaltijd dien je de kool op met gebakken eieren.
Gegratineerde zoete aardappel met rode curry Dit gerecht smaakt een beetje als panang-curry, maar dan in gratinvorm. Dien de zoete aardappel met rode curry op als indrukwekkend vegan hoofdgerecht met een salade of wat gebakken groenten erbij. Of geef de curry bij vlees of vis, of serveer het als onderdeel van een reeks gerechten.
Chiles rellenos met salsa roja risotto Dit is geen klassieke chiles rellenos, maar het recept is er wel op geïnspireerd. En eigenlijk is dit strikt genomen ook geen risotto, al lijkt de textuur van het eindresultaat heel erg op die van een goede risotto.
Recepten Recepten Seizoen van de pompoen: 40 recepten, van soep tot dessert Zowel in de deco-afdeling als het groenterek: het seizoen van de pompoen is intussen goed op dreef. Omdat je ze niet kan blijven opstapelen bij de voordeur: 43 recepten met deze superveelzijdige herfstklassieker, van snelle comfort food tot culinair hoogstandje. Weet je als hobbytuinier geen blijf meer met je uit de kluiten gewassen opbrengst? Haal …
Yukhwe - rundertartaar Het woord ‘yukhwe’ betekent letterlijk ‘rauw vlees’. In Korea wordt deze bereiding op smaak gebracht met verschillende kruiden of sauzen. Het zachtste gedeelte van het rundvlees wordt fijngesneden en gemengd met de smaakmakers. Soms wordt er een rauwe eierdooier op het vlees gelegd. Die zorgt ervoor dat de textuur na het mengen gladder wordt. Deze rundertartaar is een recept van de Dongmin Shin en Kristina Georgiev (Maru).
Dakjjim (gestoofde kip met groenten en glasnoedels) Deze dakjjim ofwel gestoofde kip met groenten en glasnoedels is een recept van San-Ho Correwyn van Table d’Ho.
Varkenspootkroket Een recept van Luc De Laet: 'Voor enkele van onze professionele klanten koken en pekelen we varkenspoten. Omdat ze vol gelatine zitten, moeten ze traag gegaard worden. Daarna worden ze ontbeend en stijven ze op in een terrine die we op smaak brengen. Zo zijn ze perfect geschikt om in blokjes te versnijden en te paneren tot varkenspootkroket. Heerlijk met een lik ambachtelijke Gentse Tierenteyn-mosterd.'
Traag gegaarde lamsschouder met niertjes Een recept van Luc De Laet: 'De laatste jaren is de vraag naar lamsschouder enorm gestegen, vooral in de versie met been. Met een lamsschouder heb je slechts één doel voor ogen: die zo gaar mogelijk krijgen totdat het vlees van het been valt. Als tafelbereiding is een lamsschouder enorm gewild, want zo kan het hele gezin met een vork stukken van de schouder wrikken.'
Varkensschouder Pulled Pork Jamaican Style Jerk Een recept van Luc De Laet: 'Varkensschouder is bij uitstek geschikt voor gehakt en worsten of om stoofvlees van te versnijden. Schouders worden ook vaak gebruikt in streetfoodbereidingen, waarbij we het varkensvlees traag garen en vervolgens plukken om aan te bieden als pulled pork.'
Thai beef Een recept van Luc De Laet: 'Een pelé royal of royale gepelde is een pezig onderdeel uit het schouderblad. Het is een groot en plat stuk, met botermalse smaken. Een gepelde biefstuk valt veel dunner uit en is dus sneller gaar. Voor deze salade hoef je een pelé royal maar kort aan te bakken. Saignant gebakken en lauw geserveerd in de zomer is een Thai beef een echte voltreffer, met een restje kun je de dag nadien prima een broodje beleggen.'
Culinair Culinair Op zoek naar de perfecte garnaalkroket: 'Je hebt geen toeters en bellen nodig' Elk seizoen duikt journalist en nieuwsgierige hobbykok Jorik Leemans zijn keuken in op zoek naar het beste recept voor een klassiek gerecht. Deze keer: de garnaalkroket.
Hamachi met tempura van oester en misovinaigrette en -crème Hamachi met tempura van oester en misovinaigrette en -crème is een recept van Sterrenchef Gilles Melchior.
Caponata met zwaardvis Deze caponata met zwaardvis is een recept van globetrotterkoks Paul Melville & Zsu Meszaros.
Kruidige groene salade met bakjusvinaigrette en entrecote Een recept van Internationale consultant-chef en cateraar Hendrik Buysse.
Vegan risotto met shiitakes Deze risotto met shiitakes is een recept van groentekok Laurence Haegeman.
Culinair Culinair Simpele basisrecepten om vooruit te koken Zin om minder hyperbewerkte snacks te eten? Met deze simpele, pure recepten verdrijf je de namiddagdip. Kies je favoriete zoete en zoute basisrecepten en kook vooruit.
Recepten Recepten Cocktail maison: zomerse recepten voor unieke mixed drinks Geen kwaad woord over gin-tonic, maar het mag soms wat meer zijn. Wij maakten een selectie van zomerse cocktailrecepten. Met enkele gemakkelijke riffs – zoals aanpassingen bij cocktails en mixed drinks heten – zodat je drankenkabinet niet uit zijn voegen barst.
Culinair Culinair Koken met de opbrengst van Maai Mei Niet: dit lekkers kan je nu in je tuin vinden Na Maai Mei Niet bundelen we hier vijf eetbare planten die je nu tussen je gras kan aantreffen en wat ideeën om ermee te koken.
Culinair Culinair Noordzeevis met een hippe twist: vier topchefs geven hun recept Denk je bij noordzeevis meteen aan klassieke bereidingen met pakweg een wittewijnsaus en wat spinazie? Lekker natuurlijk, maar vis schittert ook in minder klassieke bereidingen.
Culinair Culinair Drie recepten voor een smakelijke salade Lekker, gezond en vaak gemakkelijk: de salade is het ultieme zomergerecht. In het boek Salade Freak bundelt Jess Damuck smakelijke saladerecepten. Wij mogen er drie delen.
Gegrilde mais, tomaten, halloumi en chili crisp Zout, pittig en zoet – het zit allemaal in deze salade. Halloumi is een stevige, zilte kaas, meestal gemaakt van geiten- of schapenmelk. Hij bakt lekker bruin en krijgt een geweldige smaak als hij wordt gegrild en smelt niet weg. Het is een geweldige vegetarische optie: iedereen is er dol op. Dit recept is afkomstig …
Gegrilde broccolini met green goddess-dressing en quinoa-crunch Genoeg van die eeuwige boterhammen met choco of kaas? Waag je aan deze salade met broccolini en een crunch van quinoa. Dit is een recept uit Salade Freak van Jess Damuck.
Mango-mozzarella salade Dit zomers weertje vraagt om een bijpassende salade. Dit recept komt uit Salade Freak van Jess Damuck, die hiervoor inspiratie opdeed in de Marokkaanse keuken. Verse ingrediënten 2 kleine, rijpe mango’s (liefst Ataulfo)2 kleine kropjes jonge sla (240 gr) 1 bol verse mozzarella1 (onbespoten) citroen, sap en schil1 bol verse mozzarella Uit de voorraadkast 2 …
Recepten Recepten Gegrilde sla met ansjovisboter en kip Het is geen caesarsalade, ook geen surf-and-turf, maar een salade met precies de juiste smaken. De o zo dankbare ansjovis is hier de heerser.
Recepten Recepten Lekker en makkelijk: drie recepten van Messy Chef Jelle Beeckman Het is al zijn derde kookboek in twee jaar tijd en toch verliest Jelle Beeckman geen stoom. Met dit boek biedt hij tonnen haalbare maar smakelijke recepten aan die je meteen wil maken, met ingrediënten waar je geen expeditie voor hoeft te doen. Hieronder delen we drie recepten uit de nieuwste worp van de Messy …
Gekookte vis met ei en zure saus Gitta (69) maakte deze voedzame gekookte vis met ei en zure saus voor haar gezin naar het recept van haar moeder.
Tomatenfricot De oma en moeder van Nathalie (52) maakten in de zomer, als de tomaten goedkoop en overvloedig waren, deze zonnige stoofpot.
Magazine Magazine Tomatenfricot De oma en moeder van Nathalie maakten in de zomer, als de tomaten goedkoop en overvloedig waren, deze zonnige stoofpot, tomatenfricot.
Recepten Recepten Goed gelaagd: Zweedse boterhamtaart Een goed ingepakte feestsandwich, maar ook een soort verrassingsbrood. Deze Zweedse smörgåstårta is een feestelijke boterhamtaart die vaak bij een brunch geserveerd wordt tijdens feestdagen. De vulling bestaat uit laagjes brood, veelal belegd met vis en groenten.
Recepten Recepten Vegan pompoenlasagne 'Nee, dank je, ik hoef geen stukje overheerlijke, smeuïge, romige, met veel liefde bereide vegan pompoenlasagne', said no one ever! We weten allemaal hoeveel deugd het doet om gezellig rond de tafel te zitten en samen te eten. Deze lasagne is hét gerecht bij uitstek om het leven en de liefde te vieren. Geniet ervan …
Drie recepten met de groentewraps van culinair onderneemster Bernadette Kooijman Misschien ben jij de rode, oranje, gele en sinds kort ook groene groentewraps van No Fairytales in de koeltoog in de winkel al tegengekomen. Met een beetje geluk, heb je er zelfs al van geproefd. Uitvinder Bernadette Kooijman nodigde ons uit in haar kantoor Amsterdam waar we samen drie wrap-recepten maakten.
Belgen eten steeds minder witloof: 'Vooral jongere generaties laten de groente links liggen' Ons befaamde Belgische witloof voert dezer dagen een verwoede strijd. Bij de jongere generaties slinkt de populariteit van de witte stronkjes namelijk jaar na jaar, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau GfK Belgium (i.o.v. VLAM).
Recepten Recepten Vijf voor twaalf: 25 snelle en gezonde recepten voor de lunch Ook Knack Weekend neemt zich wekelijks voor om werk te maken van een verstandiger middagmaal. Deze keer gingen we écht op zoek naar recepten die bijdragen aan de volksgezondheid. Vanaf nu kies je uit 25 snelle en gezonde lunches die net iets lekkerder zijn dan de doordeweekse smos.
Recepten Recepten Ovenheerlijk: 18 winterse ovenschotels Met stip dé klassieker op koude dagen en nog makkelijk ook: een winterse ovenschotel. Van de traditionele witloof met ham over no-nonsense mac & cheese tot een zuiderse parmigiana: achttien ovenheerlijke recepten.
Recepten Recepten Moussaka Tip: zin in een vegetarische versie van deze moussaka? Vervang het gehakt door seitan.
Recepten Recepten Migas Migas is een typisch gerecht van het Spaanse platteland op basis van oud brood. Je eet het als tapa, voorgerecht of hoofdmaaltijd.