Negroni sbagliato

© Getty
Katrien Huysentruyt Journalist

De negroni sbagliato ontstond eind jaren tachtig bij het Milanese Bar Basso. Barman Mirko Stocchetti vergiste zich van fles en zo kwam er prosecco in plaats van gin in de negroni terecht.

De verhoudingen blijven dezelfde als bij een negroni: een deel Campari, een deel rode vermout en een deel prosecco (in plaats van een deel gin). Je kunt ook twee shots prosecco toevoegen als je ‘m graag nog lichter maakt.

Voor 1 cocktail
  • 1 shot zoete vermout (bv. Martini Rosso) 
  • 1 shot rode bitterlikeur (bv. Campari)
  • 1 à 2 shots droge prosecco
  • ijsblokjes
  • schijfje of zeste van sinaasappel voor de afwerking
Bereiding
  1. Vul een whiskyglas met ijs en giet er de ingrediënten over.
  2. Roer kort en serveer de negroni sbagliato met de garnering.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content