
Zuiderse Pita van Noordzeevis
Als North Sea Chef-ambassadeur heeft Tom Vanhaecke een voorliefde voor minder gekende vissoorten. Maar zijn restaurant Le Bassin staat ook bekend om zijn heerlijke klassiekers. Hij presenteert deze zuiderse pita met koolvis, fetakaas en labneh.
Zuiderse pita voor 4 personen
- 400 g koolvis
- peper en zout
- 1 tl komijnpoeder
- Losgeklopt eiwit
- cayennepeper
- bord met ½ panko en ½ paneermeel
- 100 g feta
- 1 komkommer en 1 tomaat in brunoise,
- 1 rode ui in halve ringen
- scheut olijfolie
- scheut chardonnay-azijn
- ¼ ijsbergsla in reepjes
- 4 pitabroodjes
- 10 zwarte en 10 groene olijven, in ringen gesneden
- 100 g hummus
- 100 g labneh
Zo maak je de zuiderse pita van Noordzeevis
- Verwarm de frietketel op 180°C.
- Snij de koolvis in blokjes van 1,5 cm en kruid met peper, zout en komijnpoeder. Wentel de visblokjes in het losgeklopte eiwit waaraan je cayennepeper hebt toegevoegd en dan door het mengsel van paneermeel en panko. Bak de vis enkele minuten in de frietketel.
- Meng de komkommer, tomaat, ui, olijven en feta, en doe er een scheut olijfolie en chardonnay-azijn bij. Kruid met peper en zout.
- Meng de hummus met de labneh en kruid met peper, zout en cayennepeper.
- Snij de broodjes open en smeer in met de labnehsaus. Verdeel de ijsbergsla en de fetamengeling over de zuiderse pita. Leg er vervolgens 4 à 5 blokjes koolvis bij en schep er nog een lepel labnehsaus over.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier