Moussaka

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

5 flinke vastkokende aardappelen

olijfolie

zout

peper uit de molen,

1 afgestreken theelepel gedroogde rozemarijn

2 flinke uien

600 à 700 g lamsgehakt

1 theelepel gedroogde tijm

cayennepeper

5 vleestomaten

1 aubergine

4 eieren

3 dl melk

De aardappelen schillen, wassen, drogen en in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik snijden. Smeer een rechthoekige lasagne- of pyrexschaal van ca. 15 à 18 op 25 à 28 cm in met olie en leg de plakjes in 2 lagen, nauw aansluitend op elkaar. Strooi er peper, zout en rozemarijn over en leg er een los vel aluminiumfolie over. Schuif de schaal in een tot 200° C voorverwarmde oven en laat de aardappelschijfjes ongeveer 20 à 25 minuten bakken. Ondertussen de uien pellen, versnipperen en fruiten in olijfolie. Bak het lamsgehakt, al prakkende met een vork, in dezelfde pan. Breng het gehakt op smaak met peper, tijm en een mespunt cayennepeper. Doe het gehakt in een zeef zodat het overtollige vet kan weg druppelen. Snijd de tomaten aan de onderkant in. Dompel ze in kokend water en verfris ze onder koud water. Verwijder de huid, halveer ze en verwijder de zaden. Snijd de steel van de aubergine. De aubergine wassen en in plakjes van 5 mm snijden. Verdeel het gehakt over de aardappelplakjes. Leg daar in afwisselende rijen halve tomaten en aubergineplakjes op. Smeer de bovenste plakjes aubergine in met een weinig olijfolie. Klop de eieren los en voeg al kloppende de melk, zout en peper toe. Schenk het mengsel over de groenten. De schaal met moussaka 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 C zetten. Schakel de laatste 5 minuten de grill in.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content