Steeds meer hotels slaan de handen in elkaar met gesloten restaurants, om zo hotelgasten aan te trekken voor iets wat ze op dit moment nergens anders kunnen krijgen: een tot in de puntjes verzorgd intiem etentje, met bediening en zonder afwas. Hoe werkt dat en is het de moeite? Wij testten het uit.

De Moezelvallei is het oudste wijnbouwgebied van Duitsland maar kan daarnaast nog heel wat uit de mouw schudden voor een perfecte dichtbijvakantie: keizerlijke kastelen, verbluffende wandel- en fietsroutes, de voetafdruk van Caesar, topgastronomie en een paar heel mooie logeeradresjes.

Rondhangen bij de receptie, in de bar, spa of club van een hotel: het is allemaal niet meer zo evident. Van Japans badhuis over privécinema of -karaoke tot speakeasy slaapplek: deze Brusselse hotels bieden originele alternatieven die ook zonder virus de moeite waard zijn

Samen het Belgische groenaanbod herontdekken: het is een van de veilige opties voor deze zomer. Zeker als dat kan met een overnachting aangepast aan je bubbel, het liefst ook nog op een originele locatie, zoals deze zes nieuwe adresjes.