Belgen boeken twee keer meer overnachtingen in eigen land

© iStock

De logiessector zag tijdens de maand juli 50 procent meer boekingen van Belgische toeristen dan vorig jaar. Een opsteker voor de markt die buitenlanders zag wegblijven deze zomer.

In juli kozen liefst twee keer zo veel Belgen voor een overnachting in eigen land dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat maakt het verlies aan boekingen door buitenlandse toeristen deels goed, maar de sector houdt zich vast voor de opnieuw verstrengde coronamaatregelen, meldt Toerisme Vlaanderen.

Nog nooit gingen zo veel Belgen ’s zomers voor een vakantie in eigen land. In de eerste week van juni zag de sector de helft meer boekingen uit eigen land (+44,6 procent), halfweg juli werden er zelfs dubbel zoveel boekingen geregistreerd als in dezelfde week vorig jaar (+126 procent). De logiessector was goed op weg om het verlies in het voorjaar door de lockdown voor een stuk goed te maken, weet Vlaanderen Vakantieland 2.0, het samenwerkingsverband tussen de diensten voor toerisme, Logeren in Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen.

Door de nieuwe regels naar aanleiding van de tweede coronagolf blijven de internationale toeristen echter weg, dat voelen vooral de Vlaamse kunststeden erg hard, en al zeker de toeristische ondernemers in Antwerpen die onder de bijkomende veiligheidsmaatregelen in de provincie Antwerpen vallen.

De toeristische sector neemt de nodige protocollen en veiligheidsmaatregelen in acht waardoor het zeker nog mogelijk is om met je ‘bubbel’ op vakantie te gaan in Vlaanderen. Veel grote vakantiewoningen komen opnieuw vrij in augustus en worden nu, met aangepaste prijzen, verhuurd aan gezinsbubbels. Maar ook hotels en B&B’s troffen maatregelen die je een veilige vakantie garanderen. De sector roept nog op om in de toekomst voor een vakantie in eigen land te kiezen, met respect voor de veiligheidsregels uiteraard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content