Venkelworst met aardappelen, radijsjes, Noilly Prat en gepekelde sjalot

© MARLEEN HENDRICX

Gebakken radijzen? Jazeker! Een radijsje uit de oven wordt heerlijk zoet en romig en krijgt een prachtig roze velletje. Niet twijfelen dus. Samen met de patatjes, mosterd, vermout en venkelworst is dit een elegant gerecht dat niet zal verraden hoe weinig tijd je in de voorbereiding hebt gestoken. De gepekelde sjalot zorgt voor een frisse opkikker.

Voor 4 kleine of 2 grote eters:

2 venkelworsten of boerenworsten, 500 g krieltjes,

2 bussels radijzen,

3 grote sjalotten,

3 el olijfolie, 3 el azijn,

2 el droge vermout, type Noilly Prat, 1 el graanmosterd,

1 el honing, zout en zwarte peper,

een paar takjes dille (voor de afwerking)

Verwarm de oven voor op 230°C. Snijd de krieltjes en de radijzen in de helft. Snijd de sjalotten overlangs in dunne repen. Houd 1/3 van de sjalot apart en doe hier de azijn en een snuf zout bij: zo is deze gepekeld als de bakplaat straks uit de oven komt. Hussel de krieltjes, radijzen en de rest van de sjalot door elkaar, samen met de olijfolie en peper en zout. Spreid uit op een bakplaat. Rooster 20 minuten of tot de aardappelen zacht zijn.

Meng intussen de Noilly Prat met de graanmosterd en honing. Kruid dit mengsel met peper en zout en roer goed tot een glad geheel. Giet na 20 minuten over de bakplaat. Zet de grill op en laat nog 5 à 10 minuten grillen tot de worstjes en aardappelen mooi bruin zijn.

Werk af met de gepekelde sjalot en takjes dille.

Venkelworst met aardappelen, radijsjes, Noilly Prat en gepekelde sjalot
© MARLEEN HENDRICX

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content