Tonijn – oester / radijs / borage
120g tonijn
120g tonijn
1 sjalot
30g eidooier
20g mosterd
1g tabasco
5g worchester
15g hijiki
2 lenteui
5cl dashi-azijn
3g dragonazijn
4 radijsjes
1 rettich
1 chinese groene radijs
1 red meat radijs
1 schaaltje borage cress
4 Gillardeau oester
Tonijn en sjalot in brunoise snijden. Sjalot goed wassen in een handdoek en uitwringen. Maak de brunoise van tonijn aan met de sjalot, eidooier, mosterd, tabasco, worchester, dragonazijn, peper en zout.
De oester boven op de tartaar leggen ih midden vh bord.
De radijzen (4 soorten) goed wassen, fijn snijden en op ijswater leggen (min. 1 uur).
Week de hijiki 30 min. In koud water en kook vervolgens 7 minuten in gezouten water. Snij het loof vd lenteui in fijne ringen.
Week de radijzen 10 minuten in dashi-vinaigrette en schik ze vervolgens luchtig over de tonijn en oester. Werk af met hijiki en borage cress.
Een recept van Dimitry Lysens, chef van restaurant Magis.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier