Hartige kaastaart met geitenkaas en radijzen

8b189324d5696b370db357b19dda32c4

Ingrediënten Voor acht personen

Ingrediënten

Voor acht personen

3 gelatineblaadjes (6 g), 2 avocado’s, 300 g verse geitenkaas, 1 snuifje espelettepeper, 10 cl room, 2 potjes Griekse yoghurt, 1 bosje radijzen

VOOR DE KORST:

200 g crackers, 70 g versgeraspte parmezaan, 100 g gesmolten boter

Bereiding

  1. Maak eerst de korst. Mix de crackers fijn met de geraspte parmezaan en schep in een kom. Giet er de gesmolten boter bij en meng. Schep het mengsel in een met huishoudfolie beklede springvorm. Druk goed aan op de bodem en zet koel weg.
  2. Laat de gelatine weken in koud water. Halveer en ontpit de avocado’s, schep het vruchtvlees uit de schil. Doe in een blender samen met de geitenkaas en de espelettepeper. Kruid met peper en zout, mix fijn tot een smeuïge massa.
  3. Warm de room op, haal van het vuur en laat er de uitgeknepen gelatine in oplossen. Roer door het geitenkaasmengsel samen met de Griekse yoghurt. Kruid indien nodig bij.
  4. Was de radijzen en verwijder de staartjes. Snij de helft ervan in zeer dunne plakjes en schik deze langs de rand van de springvorm. Schep er het geitenkaasmengsel in en zet minstens 4 uur koel weg.
  5. Ontvorm de kaastaart vlak voor het serveren en schik op een schaal. Snij de rest van de radijzen in plakjes en werk er de kaastaart mee af. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content