Bloemkoolvelouté met maatjes

Voor 4 personen
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 100 g bloemige aardappelen
  • 400 g bloemkool
  • 2 el boter
  • 80 cl groentebouillon
  • 12 cl room
  • 1 snuifje versgeraspte nootmuskaat
Voor de sesamtuiles met maatjes
  • 8 cl slagroom
  • 1 tl mierikswortel in bokaal
  • 2 radijzen
  • enkele erwtenscheuten
  • 1 maatjesfilet
  • 4 gezouten sesamtuiles
Bereiding
  1. Schil de sjalot, de knoflook en de aardappelen en hak fijn. Was de bloemkool en verdeel in roosjes. Smelt de boter in een grote pan en stoof de groenten. Bevochtig met de groentebouillon en de room. Laat 20 minuten zachtjes koken; roer af en toe.
  2. Bereid de sesamtuiles met maatjes. Klop de slagroom op en spatel er de mierikswortel door. Was de radijzen en snij in zeer dunne plakjes. Spoel de erwtenscheuten en laat goed uitlekken. Dep het maatje droog en snij in vier stukken.
  3. Schik een toefje mierikswortelroom op elke sesamtuile en werk af met de maatjes, de radijzen en de erwtenscheuten.
  4. Mix de groenten fijn met een staafmixer; voeg indien nodig een scheut groentebouillon toe of laat verder inkoken. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
  5. Giet de bloemkoolvelouté in glazen en werk af met de sesamtuiles met maatjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content