Mannabrood met radijs, munt en kokosmayonaise

Zo simpel, maar zo lekker. Beleg eens een boterham met avocado en radijs. Ideaal om dat restje kokosmayonaise op te maken. Kies je favoriete brood, bijvoorbeeld brood met kiemen, brood met zaden of glutenvrij brood.

Zo simpel, maar zo lekker. Beleg eens een boterham met avocado en radijs. Ideaal om dat restje kokosmayonaise op te maken. Kies je favoriete brood, bijvoorbeeld brood met kiemen, brood met zaden of glutenvrij brood.

Ingrediënten

voor 2-4 sneetjes

  • 2-4 sneetjes brood
  • 4 el kokosmayonaise (recept hieronder)
  • Paar snufjes zout (Maldon zeezout is het lekkerst)
  • Paar radijsjes in plakjes, eventueel omgeschept met wat citroensap en olijfolie
  • 1 avocado, in blokjes
  • Munt- of basilicumscheuten

Voor de mayonaise:

  • 80 g jong kokosvlees
  • 4 el kokosolie
  • 4 el olijfolie
  • 2 tl dijonmasterd
  • 1 el citroensap
  • Snuf zeezout en wat versgemalen peper

Bereiding

Voor de mayonaise:

Doe alle ingrediënten in een blender en zet deze aan tot het een gladde mayonaise is geworden. De mayonaise is goed voor 2-4 porties en blijft 3 tot 4 dagen goed in de koelkast.

Voor de boterham:

  1. Smeer de mayonaise op het brood en bestrooi met wat zeezout.
  2. Maak af met de radijs, avocado, cress en nog wat zout.
Dit recept komt uit: Kokos, Meredith Baird (Becht, 11 euro)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content