Salade met radijs en rammenas, en dressing van verse geitenkaas

Voor 4:

Voor 4:

Voor de dressing:

100 g verse geitenkaas

1 dl melk

2 dl olijfolie

het sap van een halve citroen

peper en zout

een handvol gemengde verse kruiden (bieslook, dille, basilicum, peterselie)

Voor de salade:

2 stuks kropsla

1 bos radijzen

1 kleine rammenas

6 lente-uitjes

2 sinaasappelen (geschild en ‘à vif’ gesneden, d.i. de parten van tussen de vliezen gesneden)

3 sneden bruin brood

boter

peper

grof zeezout

Maak eerst de dressing. Roer de geitenkaas los met melk en klop de olijfolie eronder. Kruid licht met citroensap, peper en zout. Snij de kruiden fijn en roer onder de dressing.

Trek voor de salade de harten uit de kropsla en spoel ze goed af. Trek in stukken en verdeel over de borden. Snij de radijzen en rammenas in plakjes en verdeel over de sla. Doe hetzelfde met de lente-ui en de in stukjes gesneden sinaasappelparten.

Snij het brood in blokjes, bak in boter en laat afkoelen. Verdeel over de salade. Kruid met peper en grof zeezout en lepel de dressing erover. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content