Eindigen op een hoogtepunt: 60 recepten voor desserts
Katrien Huysentruyt
Journalist
Journalist
16-12-2022, 08:08
Bijgewerkt op: 18-12-2022, 19:09
Na uren tafelen is dit voor veel feestvierders het hoogtepunt: dessert! Maak een weloverwogen keuze of ga ineens voor een buffet met deze 60 recepten voor desserts.
Een bijzondere panna cotta, tiramisu of meringue om te eindigen? Of sluit een frisse citrustoets, toffe peer of warme chocolademoulleux beter aan bij je diner? In deze truckload aan recepten voor desserts vind je vast de perfecte afsluiter van je feestmaal.
Going nuts
- Amandelparfait
- Amandelpudding met rozijnen en pistachenoten
- Baklava met walnoten, pistaches en abrikozen
- Notendriehoekjes met pruimencoulis
- Gepocheerde peer met pistachezand
- Rode vruchten, gekonfijte citroen, pistachenootjes en zoethout
Meringue
- Meringue met lychees en granaatappel
- Meringues met citroencrème, gepocheerde aardbeien en rabarber
- Minipavlova’s
- Pompelmoestaart met torenhoge Italiaanse meringue
Ice Ice Baby
- Citroensorbet
- Cocktail van rood fruit met vodka
- Pistacheroomijs met gekonfijte gember
- Snelle frambozensorbet met vanillemascarpone en crumble
- Peer, sorbet en krokant van rozemarijn, mascarponecrème met blauwschimmelkaas
- Blauwe bosbessen met sabayon en vanilleijs
- Bloedappelsiensorbet met gekaramelliseerde bloedappelsien en dadels
- Cookie dough ice cream sandwiches
Tiramisu
- Tiramisu al limone
- Tiramisu met Baileys en pecannoten
- Tiramisu met kardemom, sinaasappel & oranjebloesem
- Tiramisu Poire Williams
De crème de la crème
- Crème brûlée
- Citroencrème met mangopuree
- Crème brulée met pompoen en rozemarijn
- Crème caramel met sinaasappel en vanille
- Crémeux van chocolade, mango en matchathee
- Panna cotta met clementinesaus
- Panna cotta met passievrucht en amandelkaramel
- Panna cotta met rood fruit en krokant koekje
- Panna cotta met vlierbloesem en watermeloencoulis
- Panna cotta van kokosmelk en witte chocolade met karamelananas en frambozen
- Pastéis de nata: ‘vanille en feuille’
Say cheese
Tutti frutti
- Citroentaart met gekonfijte citroen
- Banaan en sinaas met een luchtige mascarponecreme
- Bavaroisgebak met rood fruit
- Citroensoesjes met meringue
- Zandkoekjes met bloedsinaasappel en mascarponecrème
- Kruidencake met rode vruchten
- Rode vruchten met balsamico
- Limoenmousse met frambozen
- Mangomousse met tofoe
Appelen en peren
- Appeltaart met calvadosroomijs
- Appels uit de oven met peperkoek en chocoladeglazuur
- Gegrilde amarettoperen met pistachekaramel en zure room
- Gepocheerde peer met tijm en rozemarijn, en roomijs met zoute karamel
- Nostalgische taartjes met appel en karamel
- Nougatineparfait met gekaramelliseerde appels
- Rijstpap met kardemompeer
- Perencrumble met chocolade
Chocola!
- Chocoladekerstcake met kweepeerglazuur
- Moelleux van chocolade met walnoten
- Chocolademousse met roze peper
- Marshmellows met chocolade
- Millefeuille van wittechocolademousse met vanille, frambozen en hibiscus
- Warme chocoladetaart
- Chocoladekoekjes met beurre noisette
- Warme peer gevuld met chocolade in deegjasje
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier