Pistacheroomijs met gekonfijte gember

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor 6 à 8 personen

  • 40 g verse gember
  • 350 g suiker
  • 50 cl room
  • sap en geraspte schil van 1 limoen
  • 5 cl zure room
  • 40 g gehakte pistachenoten
  • 6 à 8 roze peperkorrels

Bereiding

  1. Schil de gember en snij in zeer dunne plakjes met een mandoline. Breng 5 cl water aan de kook met 200 g suiker en de gember. Laat 5 minuten pruttelen. Haal de gember uit de siroop, laat uitlekken en 4 à 5 uur drogen op bakpapier.
  2. Meng de room, het limoensap, de geraspte limoenschil, de zure room en de rest van de suiker door elkaar. Draai 35 minuten tot ijs in een ijsmachine. Voeg tijdens de laatste 5 minuten de gehakte pistachenoten toe.
  3. Verdeel het pistacheroomijs in kommetjes en werk af met de gekonfijte gember en roze peper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content