Millefeuille van wittechocolademousse met vanille, frambozen en hibiscus

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Je hoeft geen patissier te zijn om deze mooie millefeuille te creëren. Je hebt er wat tijd voor nodig maar het is een dessert om duimen en vingers bij af te likken.

Voor 4 personen

100 g witte chocolade

1,5 dl room

1 vanillestokje

1 groot eiwit

3 à 4 vierkante plakken bladerdeeg (12 x 12 cm)

1 losgeklopt ei

1 el poedersuiker

250 g frambozen

Voor de siroop:

5 g gedroogde hibiscusbloemen

2,5 dl water

100 g suiker

Bereiding

1. Maak eerst de siroop: laat de hibiscusbloemen 1 uur weken in het water. Zeef het weekvocht en doe het in een pan met de suiker. Laat inkoken tot een siroop. Koel af en bewaar voor later. Smelt de witte chocolade au bain-marie met 1/2 dl room.

2. Sla het eiwit stijf en spatel door de chocolade. Splijt het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit. Voeg deze toe aan de resterende dl room en klop op tot zachte pieken. Spatel door de chocolade en zet koel weg. Halveer het bladerdeeg eerst diagonaal, en halveer de verkregen driehoeken nogmaals zodat je 4 kleine driehoeken per plak bladerdeeg verkrijgt.

3. Leg de driehoeken op een bakplaat, bedek met bakpapier en plaats er een gewicht op. Bak het deeg 10 minuten in een oven van 220 °C. Bestuif de driehoeken nadien ruim met poedersuiker en laat karamelliseren onder de grill.

4. Bouw de millefeuilles op door een driehoek op elk bord te leggen (‘plak’ het deeg vast aan het bord met een toefje mousse). Lepel er wat chocolademousse op en bedek met een tweede driehoek.

5. Herhaal een- of tweemaal (al naargelang uw appetijt!) en werk af met enkele frambozen. Druppel de siroop op en rond de millefeuilles en serveer met extra frambozen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content