Tiramisu is een dessert voor elk seizoen.
Biscuit de Savoie:
30 g eiwit
30 g griessuiker
30 g eigeel
20 g bloem
30 g zetmeel
Poedersuiker
Sprenkelvocht:
15 g suiker
40 g water
25 g limoncello
Voor de crémeux:
185 g room
32 g fijne griessuiker
21 g citroensap
zeste van 1/2 citroen
Sprenkelvocht: breng het water met de suiker aan de kook. Laat de siroop afkoelen en doe er dan de limoncello bij.
Biscuit: klop het eiwit met de suiker heel stijf. Klop er met de garde het eigeel door en vervolgens met de spatel de al met suiker gemengde bloem. Strijk een laagje van 1 cm uit op bakpapier. Bestrooi met poedersuiker en zet 5 minuten in de oven op 250°C. Snij in stukken wanneer de biscuit gaar is.
Crémeux: breng de room met de suiker aan de kook. Doe er het citroensap en de zeste bij. Laat afkoelen tot 24°C zonder te roeren.
Afwerking: besprenkel de biscuit met de limoncellomengeling en bestrijk met crème.Versier naar smaak, bijvoorbeeld met bloemsuiker en citroenzeste.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier