Chocolademousse met roze peper

  • Moeilijkheid

Een dessert in een mooi glaasje met een koekje erbij. De perfecte afsluiter van een maaltijd.

Voor de chocomousse:

150 g zwarte chocolade (70%), gesmolten

4 eiwitten, stijfgeklopt

een snuifje zout

1 tl bloemsuiker

1 el roze peper, grofgemalen of geplet in vijzel

Voor de zandkoekjes:

130 g bloem

100 g boter

75 g suiker

snuifje zout

1/4 tl ras el hanout

1/4 tl geraspte gember

Bereiding

1. Meng de ingrediënten voor de mousse en laat één uur in de koelkast opstijven.

2. Maak de zandkoekjes: meng boter, suiker en een snuif zout, voeg beetje bij beetje de gezeefde bloem toe en meng alles. Zet het de deeg vijftien minuten in de koelkast. Rol het uit en steek uit in de gewenste vorm. Bak in een voorverwarmde oven van 180 °C tien à vijftien minuten.

3. Serveer de mousse in een glas met het koekje erbij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content