Een dessert in een mooi glaasje met een koekje erbij. De perfecte afsluiter van een maaltijd.
Voor de chocomousse:
150 g zwarte chocolade (70%), gesmolten
4 eiwitten, stijfgeklopt
een snuifje zout
1 tl bloemsuiker
1 el roze peper, grofgemalen of geplet in vijzel
Voor de zandkoekjes:
130 g bloem
100 g boter
75 g suiker
snuifje zout
1/4 tl ras el hanout
1/4 tl geraspte gember
Bereiding
1. Meng de ingrediënten voor de mousse en laat één uur in de koelkast opstijven.
2. Maak de zandkoekjes: meng boter, suiker en een snuif zout, voeg beetje bij beetje de gezeefde bloem toe en meng alles. Zet het de deeg vijftien minuten in de koelkast. Rol het uit en steek uit in de gewenste vorm. Bak in een voorverwarmde oven van 180 °C tien à vijftien minuten.
3. Serveer de mousse in een glas met het koekje erbij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier