
Tiramisu met Baileys en pecannoten
Er bestaan veel versies van het Italiaanse dessert, maar deze tiramisu met Baileys, bananen en pecannoten hoort beslist tot de beste.
Er bestaan veel versies van het Italiaanse dessert, maar deze tiramisu met Baileys, bananen en pecannoten hoort beslist tot de beste.
Voor 6-8 personen
2 bananen
25 g suiker
zaadjes van 1 vanillestokje
1/2 tl gemalen kaneel
250 g mascarpone
3 eiwitten
1 dl warme espressokoffie
1/2 dl Baileys
100 g boudoirkoekjes
50-75 g pecannoten, fijngehakt
Bereiding
1. Schil de bananen en pureer met de suiker, vanillezaadjes en kaneel. Schep er de mascarpone onder. Klop de eiwitten op en spatel onder het bananenmengsel. Zet koel weg.
2. Meng de koffie en Baileys onder elkaar. Dompel er de boudoirkoekjes in en schik één laag in een grote schaal of in 6 à 8 individuele glazen. Schep er wat mascarpone over en leg er weer laagje koekjes op.
3. Werk af met de rest van de mascarpone. Strooi de pecannoten in een dun laagje over de tiramisu. Zet koel weg om op te stijven (een nacht is ideaal).
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier