Tiramisu met Baileys en pecannoten

f755051d476829efa40673c831f08c9c

Er bestaan veel versies van het Italiaanse dessert, maar deze tiramisu met Baileys, bananen en pecannoten hoort beslist tot de beste.

Er bestaan veel versies van het Italiaanse dessert, maar deze tiramisu met Baileys, bananen en pecannoten hoort beslist tot de beste.

Voor 6-8 personen

2 bananen

25 g suiker

zaadjes van 1 vanillestokje

1/2 tl gemalen kaneel

250 g mascarpone

3 eiwitten

1 dl warme espressokoffie

1/2 dl Baileys

100 g boudoirkoekjes

50-75 g pecannoten, fijngehakt

Bereiding

1. Schil de bananen en pureer met de suiker, vanillezaadjes en kaneel. Schep er de mascarpone onder. Klop de eiwitten op en spatel onder het bananenmengsel. Zet koel weg.

2. Meng de koffie en Baileys onder elkaar. Dompel er de boudoirkoekjes in en schik één laag in een grote schaal of in 6 à 8 individuele glazen. Schep er wat mascarpone over en leg er weer laagje koekjes op.


3. Werk af met de rest van de mascarpone. Strooi de pecannoten in een dun laagje over de tiramisu. Zet koel weg om op te stijven (een nacht is ideaal).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content