Crémeux van chocolade, mango en matchathee
Liefhebbers van desserten zullen je dankbaar zijn. Alle lekkers op één bordje.
Liefhebbers van desserten zullen je dankbaar zijn. Alle lekkers op één bordje.
Voor 4 personen
Crémeux:
60 g melk
110 g room
45 g eidooier
35 g kristalsuiker
100 g bittere chocolade
1/2 blaadje gelatine
Mango:
1/2 rijpe mango
Matcha-ijs:
1/2 l basisvanille-ijs
20 g matchapoeder
Biscuitgebak:
boter
250 g bloem
250 g eieren
250 g suiker
1 lepeltje matchathee
Bereiding
1. Biscuit: mix de eierdooiers met suiker tot een schuimige massa. Meng met de opgeklopte eiwitten. Voeg bloem en matchapoeder toe. Smeer een bakvorm in, de randen in opwaartse richting, en bepoeder met bloem. Doe het deeg erin en bak 45 minuten in de oven op 180 °C.
2. Crémeux: klop de eierdooier met de suiker tot een ‘ruban’. Kook melk en room, en los daarin de chocolade en de gelatine op. Voeg toe aan de ruban. Stort in de gewenste vorm en vries in. Ontvorm en dien op kamertemperatuur op.
3. Schil de mango en snijd in balkjes. Turbineer het vanille-ijs met matchapoeder in een sorbetière.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier