Crémeux van chocolade, mango en matchathee

fce76ae4836c8b7ee240d02a712baad6

Liefhebbers van desserten zullen je dankbaar zijn. Alle lekkers op één bordje.

Liefhebbers van desserten zullen je dankbaar zijn. Alle lekkers op één bordje.

Voor 4 personen

Crémeux:

60 g melk

110 g room

45 g eidooier

35 g kristalsuiker

100 g bittere chocolade

1/2 blaadje gelatine

Mango:

1/2 rijpe mango

Matcha-ijs:

1/2 l basisvanille-ijs

20 g matchapoeder

Biscuitgebak:

boter

250 g bloem

250 g eieren

250 g suiker

1 lepeltje matchathee

Bereiding

1. Biscuit: mix de eierdooiers met suiker tot een schuimige massa. Meng met de opgeklopte eiwitten. Voeg bloem en matchapoeder toe. Smeer een bakvorm in, de randen in opwaartse richting, en bepoeder met bloem. Doe het deeg erin en bak 45 minuten in de oven op 180 °C.

2. Crémeux: klop de eierdooier met de suiker tot een ‘ruban’. Kook melk en room, en los daarin de chocolade en de gelatine op. Voeg toe aan de ruban. Stort in de gewenste vorm en vries in. Ontvorm en dien op kamertemperatuur op.

3. Schil de mango en snijd in balkjes. Turbineer het vanille-ijs met matchapoeder in een sorbetière.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content